(P) Cum alegi lenjeria de corp termică


Află ce îți oferă lenjeria termică! Află ce tip de strat de bază este cel mai bun pentru schiuri, biciclete, alergare și excursii!


 

Cum alegi lenjeria de corp termică?

Corpul tău are nevoie de sprijin atunci când te miști sau în condiții meteorologice nefavorabile, care pot fi folosite pentru a oferi stratul de bază potrivit pentru corpul tău. Datorită acesteia, vom simți temperatura optimă atât pe vreme geroasă, cât și pe vreme caldă, în timpul sporturilor de competiție sau în timpul odihnei în timpul antrenamentelor. Iată câteva sfaturi despre cum să alegi lenjeria termoactivă.

Ce este lenjeria de corp termică și pentru ce sporturi ar trebui să fie folosită?

Lenjeria de corp termoactivă este un tip de îmbrăcăminte cu destinație specială, cunoscută sub numele de lenjerie tehnică sau funcțională. Este utilizată în principal pentru sporturile în aer liber, dar este util și pentru antrenamentele în interior. Rolul său este de a oferi nu numai căldură, ci și confort termic în toate condițiile și de a se adapta atât la temperatura corpului, cât și la temperatura ambiantă. O reglează astfel încât să rămână constant. S-a studiat faptul că organismul se simte cel mai bine și funcționează cel mai eficient la 37°C. Fluctuațiile înrăutățesc performanța și afectează negativ senzațiile. Cu o lenjerie de corp termică bine aleasă, suntem astfel menținuți la cald atunci când este frig și ne odihnim. De asemenea, nu ne supraîncălzim atunci când antrenamentul este foarte intens sau când vremea se schimbă brusc.

Când este o idee bună să purtați lenjerie de corp termică și pentru ce sporturi va funcționa cel mai bine? De fapt, poate fi folosit zilnic, de exemplu în zilele reci, ca strat de încălzire. Acesta va fi, de asemenea, potrivit pentru plimbări sau călătorii mai lungi ca parte a unui costum în aer liber. Este cel mai des utilizat în timpul cultivării:

 • schi și tururi de schi;
 • alergare și trail-ul pe traseu;
 • ciclism;
 • fitness;
 • yoga.

Acesta este de obicei utilizat în timpul sezonului toamnă-iarnă, dar datorită proprietăților de ventilație și de control al temperaturii corpului, unele părți ale îmbrăcămintei termoactive ar trebui să fie, de asemenea, purtate în timpul căldurii.

Un tip special de lenjerie de corp termică este reprezentat de hainele de compresie. Are nu numai caracteristicile de mai sus, dar prin compresie (este posibil să selectați stadiul în funcție de nivelul de sofisticare și preferință), permite regenerarea mai rapidă a mușchilor și îmbunătățirea performanței sportive.

Cum să alegi lenjeria termală pentru bărbați și femei. Ce trebuie remarcat la cumpărare?

Lenjeria de corp termică este o îmbrăcăminte specială, așa că merită să pariezi pe o calitate ridicată. Acesta poate fi recunoscut după caracteristicile care influențează performanța acestui tip de îmbrăcăminte. Ce lenjerie termică să alegi și ce este cel mai important?

Material

Lenjeria de corp termică ar trebui să fie confecționată din fibre speciale care să permită o izolare termică excelentă, ventilație și confort în toate condițiile. Branduri specializate în acest tip de îmbrăcăminte tehnică folosesc lână naturală merinos, care are astfel de caracteristici și este, de asemenea, foarte igienic, nu poartă mirosuri și este antibacterian. Alternativa este fibrele sintetice speciale care se usucă rapid și permit utilizarea celor mai noi tehnologii. Un exemplu este retina® de la X-Bionic, care are zone termoregulatoare plasate în locuri cheie, sau un fir flexibil Drfire® de la Dynafit, care îndepărtează transpirația.

Tehnologii utilizate

Brandurile cresc în găsirea unor soluții mai bune care sa te ajute sa ramai confortabil în timp ce ești activ. Acesta este motivul pentru care mulți dintre ei lucrează în laboratoare și implică sportivi profesioniști pentru a perfecționa și mai mult performanța lenjeriei lor termice. Atunci când cumperi merită să verifici pe ce se bazează marca și să potrivești îmbrăcămintea cu condițiile și preferințele tău de antrenament.

Sistem de ventilație

O bună lenjerie de corp termică nu trebuie doar să protejeze împotriva frigului, ci și să elimine bine umezeala și să prevină supraîncălzirea. Aceasta este responsabilitatea materialului specific, dar și a sistemelor de ventilație originale utilizate atât în tricouri, cât și în colanți și în bustiere termoactive.

Nivelul de compresie sau compresia de zonă

Dacă dorim să îmbunătățim rezultatele și să regenerăm mai repede mușchii, putem încerca lenjeria termoactivă de compresie. În acest caz, trebuie să verifici nivelul de compresie sau să decizi asupra unui articol de îmbrăcăminte cu compresie de zonă, care se concentrează numai pe zonele selectate ale corpului.

Igienă

Lenjeria termoactivă poate avea, de asemenea, proprietăți bactericide. Aceasta este o proprietate naturală a lânii, cum ar fi merinos și fibrele speciale utilizate de anumite mărci. X-Bionic utilizează tehnologia SKIN Nordor®, care eliberează ioni neutri pentru piele. Aceasta inhibă dezvoltarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute.

Cusături plate

Datorită utilizării cusăturilor plate, lenjeria intimă nu se freacă și este confortabilă chiar și în timpul antrenamentelor intensive.

Tipuri de îmbrăcăminte termoactivă – cele mai bune mărci

Din elementele unui strat de bază, poți crea un set complet care va servi ca strat de bază pentru exterior, sport sau confort în condiții meteorologice dificile. Sunt disponibile următoarele:

 • boxeri pentru bărbați și femei;
 • sutiene sportive;
 • tricouri și bluze;
 • jambiere, bicicliști și pantaloni scurți;
 • costume termoactive întregi;
 • lenjerie termoactivă.

Cele mai cunoscute și recomandate lenjerii de corp sunt X-Bionic, Icebreaker, On Running, Dynafit, Falke, POC, Salewa, Compressport, Chervo, Perfect Moment. Merită, de asemenea, să acordăm atenție articolelor de îmbrăcăminte termică LaMunt, Assos, Fusalp, Adidas de Stella McCartney.

related posts

Modifică setările cookies