(P) Cum îți afli măsura inelului: 3 modalități rapide


Nicio femeie nu-și poate asuma achiziționarea unui inel fără a ști ce dimensiune poartă. Bijuterii se confruntă întotdeauna cu întrebări legate de mărimile inelelor și potrivirea acestora cu dimensiunile degetelor clientelor, motiv pentru care vom pune la dispoziția ta un mic ghid din care poți extrage informațiile de care ai nevoie.


Descoperă, astfel, 3 modalități rapide de a-ți afla măsura inelului, în așa fel încât achiziția să fie pe cât de frumoasă pe atât de potrivită. 

Folosește un inel existent în cutie de bijuterii 

O primă metodă de a descoperi măsura inelului este prin măsurarea unui inel pe care deja îl ai. Vei avea nevoie doar de o riglă, de inelul vechi și de o vedere ageră! Măsoară diametrul interior al inelului, suprapunând inelul existent peste riglă. Fii atentă la fiecare milimetru, pentru a fi cât mai exactă în stabilirea măsurii.

O altă variantă este să înmulțești diametrul inelului cu 3,14, rezultatul fiind unul aproximat. De exemplu, dacă ai măsurat cu rigla diametrul interior al inelului și ai stabilit că acesta are 18 mm, tot ce trebuie să faci este un calcul matematic: 18 x 3,14 = 56.52. Astfel, poți spune că porți mărimea 57 la inel. 

Măsoară circumferința degetului 

O a doua metodă utilă în aflarea măsurii inelului este măsurarea circumferinței degetului pe care dorești să porți inelul. Vei avea nevoie de o foaie, o foarfecă, un instrument de scris și o riglă. Ulterior, urmează pașii următori pentru a stabili care este măsura inelului: 

  • Aplică foaia sau materialul ales în jurul articulației din mijlocul degetului pe care dorești să porți inelul. 
  • Marchează cu instrumentul de scris locul în care foaia de hârtie se suprapune. Cu ajutorul riglei sau a unui centimetru, măsoară lungimea în milimetri a porțiunii de foaie ce a format circumferința din jurul degetului. 

Rezultatul obținut va fi corelat în tabelul de mărimi pe care ți-l vom oferi la finalul acestui articol. În cazul în care ai folosit un centimetru, poți vedea dimensiunea în tabel direct de pe acesta. 

În cazul în care ai ajuns la concluzia că baza degetului pe care dorești să porți inelul este mai mare decât mijlocul degetului, e necesar să transmiți bijutierului și această dimensiune. 

Apelează la un bijutier specializat 

Cea mai sigură și eficientă metodă de stabilire a măsurii inelului este de a merge la un bijutier, respectiv magazin de bijuterii, unde poți afla mărimea exactă prin folosirea unui instrument special de măsurare. 

Sfaturi și recomandări privind alegerea inelului potrivit 

Un inel trebuie să stea întotdeauna confortabil pe degetul tău, suficient de strâns, încât să nu alunece de pe deget, dat suficient de larg încât să poată fi dat jos ușor și pentru a nu arăta inestetic. 

Circumferința degetului tău poate diferi în funcție de condițiile meteo sau de perioada din zi în care alegi să faci măsurătoarea. Pentru rezultate optime, ideal ar fi să măsori circumferința degetului la final de zi, când degetele sunt încălzite. 

O verighetă sau un inel cu bandă lată este perceput ca fiind mai strâmt decât un inel cu bandă îngustă. Din acest motiv, este indicat să alegi o mărime ușor mai mare pentru inelele late, pentru a permite astfel deplasarea lejeră a inelului pe deget. 

Dacă măsurătoarea ta se poziționează între două mărimi, ideal ar fi să alegi mărimea mai mare. 

Pentru a elimina posibilitatea efectuării unei măsurători greșite, efectuează măsurătorile de câteva ori. 

Tabel de mărimi 

Sperăm că acest ghid de aflare a măsurii inelului ți-a fost de folos și că data viitoare când vei achiziționa o astfel de bijuterie, va fi una potrivit aleasă. Desigur, poți alege oricând să porți modele de inele reglabile, în cazul în care ai dubii în ceea ce privește măsura exact. Vei găsi aici o mulțime astfel de bijuterii prețioase!  

Sursa foto: Shutterstock

  • (P) Cum îți afli măsura inelului: 3 modalități rapide

related posts

Modifică setările cookies