(P) Cum se lărgesc pantofii din piele


De obicei, pantofii noi sau cei din piele naturală te pot strânge la început, însă, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la ei. Nu îi abandona pe un raft, după o singură purtare. Dimpotrivă, încearcă să îi porți cât mai des, chiar și prin casă, pentru a deveni cât mai flexibili. Iar, pentru a-i lărgi, pune în aplicare câteva metode extrem de simple.


Pune pantofii în congelator

Poate că nu ai mai auzit până acum de această metodă, dar, o poți încerca, dacă simți că te strâng pantofii tăi. Umple două pungi sigilate cu apă și pune-le în pantofi. Apoi, pune totul la congelator peste noapte. Sub influența înghețului, apa își va crește volumul și, astfel, va întinde ușor pantofii din piele.

Folosește uscătorul de păr

Caută o pereche groasă de șosete și poartă-le cu noua pereche de pantofi. Apoi, pornește uscătorul de păr și încălzește încălțămintea cu un curent ușor de aer. Astfel, materialul se va înmuia și va deveni mult mai flexibil. Încearcă să plimbi uscătorul pe întreaga suprafață a pantofilor, pentru câteva minute, timp în care mișcă mereu din degete. Efectul va fi garantat, dacă vei încerca această metodă de câteva ori.  Însă, reține că această metodă nu este indicată pentru lărgirea pantofilor lăcuiți.

Poartă șosete umede

Chiar dacă este o metodă inconfortabilă, poți încerca să porți șosete umede, pentru a lărgi pantofii din piele. Încearcă să te plimbi prin casă cât mai mult, purtând pantofii cu șosete umede, iar, la final, adaugă în pantofi, câteva ghemotoace din hârtie de ziar.

Folosește apă fierbinte

O altă metodă de a întinde pantofii din piele naturală este folosirea apei fierbinți. Înainte de a apela la această metodă, asigură-te că încălțămintea pe care dorești să o lărgești nu este lipită. Dacă totul este în regulă, varsă apă fierbinte în vârful pantofului, apoi, în partea din spate. După aceea, încalță pantofii și poartă-i câteva ore. În general, această metodă este recomandată pentru lărgirea pantofilor cu toc.

Încearcă metoda cu aburi

O metodă simplă de a lărgi pantofii din piele este folosirea aburilor. Tot ce trebuie să faci este să ții pantofii deasupra aburilor, timp de câteva minute. Apoi, încalță pantofii și poartă-i prin casă pentru câteva ore.

Folosește alcool

Dacă ai acasă o pereche de pantofi de piele lăcuiți și vrei să îi lărgești, poți folosi puțin alcool. Înmoaie o dischetă demachiantă în alcool simplu sau alcool denaturat, apoi, șterge cu aceasta interiorul pantofilor. Pe urmă, pune câteva ghemotoace de ziar în pantofi și lasă să acționeze pentru 2-3 zile. Metoda nu este recomandată pentru încălțămintea de culoare deschisă, deoarece finisajul poate fi decolorat de la cerneala din ziare.

Folosește o cremă hidratantă

Încă o metodă de a lărgi pantofii din piele lăcuiți este folosirea unei creme hidratante. Aplică o cantitate mică de cremă, în interiorul pantofilor. Dacă aceștia nu se decolorează, acoperă întreaga suprafață cu un strat gros de cremă hidratantă, atât în interior, cât și în exterior. Încalță, apoi, pantofii cu o pereche de șosete groase și plimbă-te prin casă, măcar câteva minute.

Cere ajutorul unui specialist

În general, cea mai sigură metodă de a întinde pantofii este să apelezi la ajutorul unui meseriaș. Un profesionist va ști cum să-ți lărgească încălțările din piele, fără să îi deterioreze. În plus, el poate schimba chiar și mărimea pantofilor, însă, cel mai bine ar fi ca acesta să evalueze întâi dacă încălțămintea selectată este potrivită pentru un astfel de tratament.

Așadar, dacă ai în garderobă câteva perechi de pantofi din piele care te strâng, poți încerca oricare dintre metodele de mai sus, pentru a-i lărgi. Nu are rost să renunți la o pereche frumoasă de pantofi, doar fiindcă te strâng. Încearcă să îi porți cât mai mult prin casă, până când materialul lor devine cât mai flexibil. Dacă ai nevoie de o pereche nouă de încălțăminte, găsești pe asortie.ro, o mulțime de pantofi din piele pentru damă la preț avantajos, așa că ai de unde alege ceva pe gustul tău.

Foto: unsplash.com

related posts

Modifică setările cookies