(P) Cumpărarea pantofilor pentru copii - Cum să măsori corect piciorul unui copil?


Cei mai mulți părinți consideră că achiziționarea pantofilor pentru copiii lor reprezintă o mare provocare, deoarece copiii cresc foarte repede.

Tag-uri:

Tocmai din acest motiv, este important să măsori corect și frecvent picioarele copilului tău înainte de a-i achiziționa încălțămintea de care are nevoie. Această regulă se aplică indiferent că ești în căutare de încălțăminte copii de școală, pantofi sportivi sau în căutare de sandale pentru joacă. Măsurarea corectă a piciorului și alegerea mărimii potrivite sunt esențiale pentru confortul și sănătatea copilului. Află din rândurile următoare cum se măsoară corect piciorul copilului și să alegi încălțăminte copii potrivită.

Ce trebuie să știi înainte de a achiziționa încălțăminte copii?

Cel mai important lucru pentru a te asigura că vei cumpăra mereu încălțăminte copii în mărimea potrivită este să verifici frecvent mărimea piciorului copilului tău. Copiii cresc rapid, deci este bine să le măsori picioarele la fiecare 2-3 luni, în special în cazul copiilor sub 3 ani. După această vârstă, măsurările la fiecare 4-6 luni sunt recomandate. Mai precis, în cazul bebelușilor și a copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani, măsurarea picioarelor este necesară la fiecare 2-3 luni. În cazul preșcolarilor cu vârsta cuprinsă între 3-5 ani, creșterea este încă rapidă, dar puțin mai lentă decât la bebeluși. Măsurările la fiecare 4-6 luni sunt suficiente.

La școlarii cu vârstele cuprinse între 6-12 ani, creșterea piciorului începe să încetinească, dar măsurările la fiecare 6 luni sunt încă recomandate. În ceea ce îi privește pe adolescenți, creșterea piciorului poate varia, dar măsurările anuale sau bianuale sunt de obicei suficiente. Pentru a te asigura că micuțul tău beneficiază de confort sporit, atunci adaugă aproximativ 1 cm la măsurătorile obținută după măsurarea corectă a lungimii piciorului, pentru a permite astfel spațiu de creștere. Cu un mic spațiu liber, piciorul nu va fi restricționat, iar degetele sale nu vor fi înghesuite. Totuși, asigură-te întotdeauna că există spațiu de aproximativ un deget între degetul mare al copilului și vârful pantofului și verifică dacă pantofii sunt suficient de largi și nu comprimă piciorul copilului. Fă acest lucru mai ales în cazul pantofilor mai vechi sau atunci când copilul se plânge că îl dor picioarele.


De asemenea, cel mai indicat este ca micuțul tău să probeze după-amiaza pantofii. Picioarele tind să se umfle pe parcursul zilei, deci este bine să probeze încălțămintea după-amiaza pentru a evita cumpărarea unei mărimi prea mici. În cele din urmă, optează întotdeauna pentru încălțăminte realizată din materiale respirabile și flexibile, care permit piciorului să se miște natural și să respire.

Cum se măsoară corect piciorul copilului?

Pentru măsurarea corectă a piciorului copilului tău înainte de a-i achiziționa o nouă pereche de pantofi vei avea nevoie de o foaie de hârtie, un creion și o riglă. Așază foaia de hârtie pe o suprafață dură și plană, de preferat lângă un perete. Roagă-ți copilul să își pună piciorul pe hârtie, cu călcâiul perfect lipit de perete. Folosind creionul, marchează cu un punct unde se află degetul mare al copilului. Măsoară apoi distanța de la marginea hârtiei, adică acolo unde a fost călcâiul și până la marcajul făcut cu creionul pentru degetul mare. Tocmai ai măsurat lungimea piciorului copilului tău.


Pentru a măsura și lățimea piciorului, roagă-ți din nou copilul să își așeze piciorul pe hârtie și trasează apoi cât mai precis conturul piciorului său. Măsoară lățimea piciorului în cea mai lată parte a acestuia și vei obține astfel lățimea foarte precisă a piciorului copilului tău. Ia în considerare măsurătorile obținute la achiziționarea pantofilor pentru copilul tău. Dacă măsurătorile sunt foarte precise, atunci poți achiziționa chiar și online încălțăminte copii, fără necesitatea ca micuțul tău să probeze zeci de modele într-un magazin aglomerat.


Pentru a asigura confortul și sănătatea picioarelor copilului, măsurarea corectă a piciorului și alegerea mărimii potrivite sunt esențiale. Nu neglija faptul că picioarele copiilor cresc rapid, așa că măsurările frecvente sunt necesare, în special în primii ani de viață. Urmând acești pași și sfaturi, vei putea achiziționa încălțăminte care să se potrivească perfect și să ofere suportul necesar de care are nevoie copilul tău aflat în creștere.


*Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.


related posts

Modifică setările cookies