Pink Cemetery, noua colectie semnata Lana Dumitru, inspirata de Cimitirul Vesel de la Sapanta FOTO


Cunoscutul designer roman Lana Dumitru revine cu o noua colectie Pink Cemetery, un omagiu artistic inedit adus monumentului de arta naiva care este cimitirul maramuresean din Sapanta.


Lana Dumitru a preluat motivele graficii din Sapanta si le-a reinterpretat si remixat conform propriului temperament artistic, aducandu-le mai aproape de sensibilitatile contemporane, ceea ce a dus la aceasta colectie jucausa de haine printate digital.

Aerul actual al noii colectii este dat de un element cromatic inedit, inexistent in paleta originala. Lana Dumitru a introdus in mix culoarea suprema a optimismului pur de la Edith Piaf incoace: rozul.

Si desi e putin probabil ca taranii Anuta lui Nofor sau Stan Marie din picturi sa o fi ascultat vreodata pe frantuzoaica cantand "La vie en rose", iata ca Lana Dumitru ii "reinvie" textil in paradisul acestei culori senine si chic, ceea ce credem ca le convine si dansilor acolo unde sunt ei.

"Pink Cemetery este una dintre cele mai elaborate si complexe colectii la care am lucrat, incepand de la grafica pana la elementele vestimentare care sunt la fel de variate ca si lumea ce compune universul picturilor din Cimitirul Vesel: bustiere, rochii, fuste, salopete, hanorace si, in premiera absoluta pentru mine, incaltari din piele, printate digital. Totul fiind decorat ludic cu ciucuri, in dulcele stil maramuresean" spune designerul Lana Dumitru.

  • Pink Cemetery, noua colectie semnata Lana Dumitru, inspirata de Cimitirul Vesel de la Sapanta FOTO

related posts

Modifică setările cookies