Sfaturi pentru unghii frumoase si sanatoase


Mainile sunt cartea ta de vizita, asa ca asigura-te ca ai o manichiura impecabila tot timpul. Uite cateva sfaturi care te ajuta sa obtii unghii frumoase, dar mai ales sanatoase. 


1. Spala-te pe maini inainte de manichiura
Indiferent ca o realizezi acasa sau la salon, asigura-te ca te-ai spalat pe maini inainte de manichiura. Cu atat mai mult daca ai folosit acetona inainte. 

2. Foloseste instrumente sterile
Dezinfecteaza cel putin cu spirt ustensilele pe care le folosesti atunci cand iti faci manichiura. Sub nicio forma nu accepta ca personalul din saloanele de infrumusetare sa foloseasca instrumentele pe care le-a folosit in cazul clientei dinainte ta. Insista ca ele sa fie sterilizate. 

3. Nu folosi oje mai vechi de 3-4 luni
Ca orice lucru vechi, si ojele isi pierd din proprietati. Asa ca evita sa le folosesti dupa ce s-au intarit. Nu adauga acetona in ele, pentru ca mai rau faci.

4. Foloseste o baza
Evita sa aplici ojele direct pe unghii. Protejeaza-le cu o baza speciala sau cu un simplu lac incolor. 

5. Reaplica oja la intervale scurte
Nu pastra oja pe unghii timp de o saptamana, chiar daca dupa trei zile a inceput sa sara pe la colturi. Sterge-o si lasa unghiile doar cu tratament sau lac incolor cel putin o zi. Apoi, poti aplica din nou o oja inchisa la culoare. Vei vedea ca unghiile tale vor fi mai tari si nu se vor mai ingalbeni atat de tare. 

6. Nu-ti roade unghiile
Daca ai acest prost obicei, e timpul sa renunti cat mai repede la el. Nimic nu se compara cu niste maini frumoase, iar daca vrei sa le ai, unghiile roase nu au ce cauta in peisaj. 

related posts

Modifică setările cookies