Cumpărarea unei bijuterii pentru tine însăți este însă un proces complet diferit de achiziționarea uneia pe care să o oferi drept cadou. Pentru că, atunci când îți oferi o bijuterie, o faci pentru a-ți satisface propria plăcere și abia apoi, poate, pentru a mulțumi o altă persoană. Iată câteva aspecte pe care să le iei în considerare atunci când dorești să-ți faci un astfel de cadou.
Calitate sau preț?
Atunci când cumperi bijuterii noi, este recomandat să alegi piese de calitate, dacă este posibil nu produse în serie, mai degrabă obiecte realizate manual și care să aibă o anumită semnificație pentru tine la momentul respectiv. Dacă bijuteria nu este destinată să fie doar un accesoriu care să completeze o anumită ținută, atunci cel mai bine este să lași inima să aleagă, în funcție de preferințele tale. Iar dacă bijuteria pe care ai ales-o îți depășește bugetul, poți căuta un model similar la un brand local, pentru care nu va mai trebui să plătești, de exemplu, taxele de import.
În ceea ce privește prețul, acesta este al doilea aspect care trebuie să fie luat în considerare. Bijuteriile ar trebui să fie scumpe, nu? Ar trebui să te facă să te simți extraordinar atunci când le porți. Acest lucru nu înseamnă că toate bijuteriile pe care le folosești trebuie să coste o avere, ci doar că, uneori, merită să plătești puțin mai mult pentru un astfel de accesoriu care să fie cu adevărat special, luxos, clasic. De exemplu, unele modele cercei aur cu diamante, o brățară sau un inel pot fi investiții excelente, pentru că pot să se asorteze ușor cu diverse ținute, în multe ocazii. Compară calitatea cu modul de utilizare. Dacă este destinată să fie purtată o singură dată, poți căuta una cu un preț accesibil, dar, dacă vrei să o folosești mai mulți ani, atunci merită să investești o sumă mai mare.
Brand de încredere
Ai decis să te răsfeți cu o bijuterie de lux, însă de unde știi ce piesă merită cu adevărat prețul cerut? Atunci când ești gata să cheltuiești o sumă semnificativă pe o bijuterie, ar trebui să verifici proveniența acesteia. Este recomandat să alegi un magazin de încredere și astfel nu ar trebui să ai nicio problemă cu piese contrafăcute. Cu toate acestea, ar putea fi util să știi simbolurile care indică materialele din care sunt realizate bijuteriile. Pe bijuteriile din aur vei găsi gravate numerele 585 (14 carate) sau 750 (18 carate). Finețea argintului este indicată în majoritatea cazurilor cu numerele 800 și 925. Aceste numere atestă proporția metalelor prețioase în raport cu altele. Absența unor astfel de indicații înseamnă că bijuteria este pur și simplu doar placată cu aur sau argint.
Bijuteriile pot fi investiții
La fel ca acțiunile, proprietățile imobiliare ori operele de artă, bijuteriile pot fi considerate investiții. Însă, spre deosebire de o operă de artă, achiziționarea unei bijuterii trebuie să fie abordată diferit. Dacă ai ales o piesă scumpă, trebuie să fie una care îți place foarte mult. De cele mai multe ori, nu vei primi înapoi suma pe care ai cheltuit-o dacă te decizi să vinzi acea bijuterie, pentru că, spre deosebire de lucrările de artă, valoarea acesteia nu va crește în timp. Cu toate acestea, poate fi un lucru foarte util să deții câteva bijuterii scumpe, clasice și de bună calitate. În prezent, multe persoane investesc în bijuterii, ceea ce oferă o anumită stabilitate pieței diamantelor și a pietrelor prețioase colorate.
În concluzie, atunci când vrei să îți oferi o bijuterie, criteriul esențial este propria plăcere, în timp ce prețul este important doar pentru a vedea dacă îți este sau nu accesibilă.
Sursă foto: Unsplash.com