3 obiceiuri despre igiena personala care s-au dovedit a fi gresite


Nu tot ce ai invatat de la parinti sau de la televizor in privinta igienei personale este adevarat. Iata 3 mituri daramate.


1.Gelul antibacterian folosit pentru curatarea mainilor afecteaza chimia hormonala

Gelurile antibacteriene contin o substanta chimica numita triclosan, despre care s-a demonstrat ca modifica nivelul de hormoni. Potrivit cercetarilor stiintifice, gelurile antibacteriene nu sunt mai eficiente decat sapunurile normale.

2. Lupta cu acneea ar putea fi in zadar

Pentru a avea siguranta ca obtii cele mai bune rezultate in lupta cu acneea, este necesar sa folosesti un tratament adecvat, de preferinta unul recomandat de doctor. Utilizarea produselor dermatologice impotriva acneei pot cauza efecte secundare foarte puternice. Studiile au demonstrat ca la peste 80% dintre persoanele care nu consulta un medic inaintea folosirii tratamentelor, acneea nu dispare, ci chiar se amplifica.

3. Splararea zilnica a parului este nejustificata

Se pare ca obiceiul de a ne spala parul zilnic este daunator. La inceputul anilor 1900, femeile erau incurajate sa se spele pe par cat mai des, mit pe care dermatologii l-au daramat. Potrivit studiilor realizate de acestia, spalatul zilnic sporeste cantitatea de sebum eliminata, astfel ca parul se ingrasa din ce in ce mai mult.

  • 3 obiceiuri despre igiena personala care s-au dovedit a fi gresite

related posts

Modifică setările cookies