5 produse de make-up multifuncționale pe care să le folosești vara asta


Frumusețea, indiferent de forma ei, a existat dintotdeauna, ba mai mult, aceasta a reprezentat, reprezintă și în mod cert va reprezenta și de acum înainte un ideal înspre care cu toții tindem. Iar faptul că, pentru fiecare dintre noi, frumusețea se centrează pe altceva, pe un alt aspect ori calitate a trupului, personalității ori sufletului, este un privilegiu al vremurilor pe care le trăim. 


Tocmai pentru că este atât de cercetată și căutată, industria frumuseții se schimbă zilnic. Rămânem alături de ea și încercăm să ținem pasul dintr-un motiv cât se poate de simplu: aceasta are puterea de-a ne face să ne simțim bine în pielea noastră. Fie că vorbim despre coafură, despre îngrijirea tenului ori despre machiaj, faptul că avem grijă de propriul aspect ne oferă încredere în noi însene. Așadar, cum faci să ții pasul? Ei bine, creativitatea nu ține seama de trenduri. Mai puțin e mai mult, astfel că astăzi vom povesti despre cele mai bune produse de make-up multifuncționale, care nu trebuie să lipsească din trusa ta de machiaj vara aceasta.

Crema de față, principalul prieten al tenului tău

De multe ori, avem impresia că pentru un look reușit avem nevoie de foarte multe produse de make-up, iar tutorialele nu ne ajută foarte mult în acest sens. Da, într-adevăr, fiecare produs de machiaj are rolul său, însă acest lucru nu înseamnă că nu putem folosi un produs în mai multe scopuri. Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este crema de față. Acesta poate fi folosită pentru hidratarea tenului, înainte de a aplica machiajul propriu-zis, precum și ca bază sau ca produs de mixat fondul de ten, pentru o acoperire mai lejeră. Crema de față oferă fluiditate și un aspect final natural și fresh. Și, cireașa de pe tort, poți folosi cu încredere crema de față pe post de demachiant: aplicată pe întreaga suprafață a tenului, crema va topi machiajul, astfel că va fi foarte ușor de îndepărtat cu ajutorul unor dischete demachiante. 

Concealerul, potrivit pentru a ascunde, dar și pentru a contura

Rolul concealer-ului este destul de clar: acesta vine în ajutorul nostru pentru a ascunde acele imperfecțiunile tenului și pentru a da un aspect uniform pielii. În această idee, modul principal în care folosim concealerul este pentru a minimiza cearcănele. Ceea ce poate nu știai este că poți folosi acest produs și ca bază pentru machiajul ochilor - secretul este să îl fixezi cu ajutorul unei pudre translucide pentru a nu se aduna în pliurile ochilor. Mai mult, poți folosi produsul și pentru conturul buzelor, precum și pentru a evidenția codițele eyeliner-ului.

Bronzerul și iluminatorul pot deveni fardurile ideale

Atunci când vine vorba despre zonele luminoase ori despre umbrele create prin machiaj, bronzerul și iluminatorul sunt cei mai buni prieteni. Totuși, utilitatea lor nu se oprește aici. În esență farduri, pudre colorate, sidefate sau perlate, cele două produse de machiaj pot fi utilizate cu brio și la machiajul ochilor. Poți folosi, așadar, bronzerul și iluminatorul nu doar pentru a oferi dimensiune feței, ci și pentru a contura și defini ochii, a-i pune în evidență prin culori neutre, punând astfel bazele unui machiaj natural, perfect pe timp de zi.

Fardul de pleoape, potrivite pentru întregul chip

Fardul de pleoape este un produs cât se poate de divers și adaptabil, astfel încât îl poți folosi în multe scopuri. O paletă în culori neutre și naturale poate constitui o alternativă ideală pentru fardul de sprâncene și, în același timp, poate fi o idee excelentă pentru contouring. Aspectul principal pe care trebuie să îl ai în vedere este subtonul nuanțelor. Vei avea nevoie de culori cu subton potrivit ție, atât pentru definirea sprâncenelor, cât și pentru machiajul feței. În această categorie nu intră, desigur, fardurile cu irizații strălucitoare sau perlate - un aspect mat este ceea ce cauți!

Rujul sau lip stain-ul, ideale pentru accente îndrăznețe

Ei bine, aici vine partea cea mai fun, potrivită pentru cele mai curajoase și spontane dintre noi. Știi prea bine, rujul sau produsele de machiaj pentru buze sunt concepute pentru a accentua culoarea naturală a buzelor sau chiar pentru a o exagera, consolidand astfel un look feminin, ce fură privirile. Totuși, poți folosi aceste produse și pentru a oferi o culoare naturală și vibrantă obrajilor, folosind rujul pe post de blush - produsele cremoase funcționează la fel de bine - ori. Pe cele mai îndrăznețe le poți folosi pe post de produs de pleoape; aplicat în machiajul ochilor, poți crea un wet look extravagant și sexy.

Acestea fiind spuse, îți urăm spor la experimentat cu produsele de machiaj pe care deja le ai în trusa ta! Apelează cu încredere la acestea și explorează-le capacitățile în machiajul tău de zi cu zi.

Sursă foto: Emma Bauso, cottonbro

  • 5 produse de make-up multifuncționale pe care să le folosești vara asta

related posts

Modifică setările cookies