5 sfaturi uimitor de simple pentru un păr strălucitor în sezonul rece


La fel ca pielea, părul suferă în sezonul rece din cauza temperaturilor scăzute, a umidității, lipsei luminii solare și frecării de accesoriile folosite pentru protejarea capului, precum căciulile, eșarfele și pălăriile. Pentru a menține strălucirea și volumul părului în sezonul rece, este recomandat să adopți niște gesturi corecte și simple pentru îngrijirea lui cotidiană. 


Elimină electricitatea statică

Toamna și iarna, părul este pus la încercare. Nu numai frigul și purtarea pălăriei îl pot afecta, ci și căldura nepotrivită a uscătorului de păr. Electricitatea statică este un fenomen cu care se poate confrunta părul în sezonul rece. Pentru a-l evita, cel mai bine este să folosești un uscator de par cu funcție de ionizare. Ionii negativi eliberați de uscător vor neutraliza ionii pozitivi din părul umed. Pentru retușuri mici în timpul zilei, folosește mai degrabă spray-uri fixative sau geluri pentru coafare, pe care, de altfel, le și poți strecura în geantă.

Dă strălucire părului tern

Lipsa luminii naturale și temperaturile scăzute pot afecta strălucirea părului. Pentru a oferi coafurii un plus de strălucire, trebuie să protejezi firele de păr cu ajutorul unui șampon sau al unui spray pe bază de keratină. Deci, atunci când îți coafezi părul, folosește un fixativ de bună calitate. Nu folosi spray-ul cu keratină dacă ai părul uscat și fragil. Optează mai degrabă pentru tratamente pentru hidratare și hrănire a firului de păr. 

Hrănește și hidratează părul

Cea mai simplă metodă de a hrăni părul nu costă mai nimic. O simplă baie de ulei vegetal, la alegere, dintre măsline, migdale dulci, jojoba, nucă de cocos etc. te va ajuta să redai părului vigoarea. Aplică uleiul cald pe toată lungimea părului, exceptând rădăcinile. Înfășoară capul cu un prosop din bumbac și lasă masca să acționeze 30 de minute. Nu mai ai nimic de făcut decât să clătești și apoi să aplici un șampon delicat. Fă o baie de ulei cald cel puțin o dată pe lună, în funcție de tipul de păr. Pentru partea de hidratare, deoarece, în sezonul rece, părul se usucă ușor, poți apela la măști speciale din comerț.

Evită să ieși afară cu părul ud

În primul rând, în sezonul rece te poate paște o răceală dacă ieși afară cu părul ud. Iar apoi frigul și apa pot slăbi fibra părului, crescând riscul de rupere, mai ales dacă este deja subțire. Așadar, înainte de a ieși afară, folosește uscătorul de păr, dar nu la putere maximă, pentru că și căldura mare poate deteriora părul. 

Mănâncă alimente bune pentru păr

Drojdia de bere este utilă pentru păr și unghii sănătoase. Conține complexul de vitamine B, necesare la sinteza keratinei, care conferă strălucire, volum, face părul și unghiile să crească mai repede și le face mai rezistente. Drojdia de bere poate fi administrată sub formă de tablete, dar și ca fulgi inactivi, care pot fi adăugați în salate și supe, caz în care se recomandă versiunea fortificată. De asemenea, în acest sezon este recomandat să consumi mai multe proteine, care contribuie la menținerea volumului. Totodată, acizii grași Omega-3 ajută la menținerea strălucirii părului. Poți include în alimentația săptămânală carne roșie, ouă, pește gras precum somonul și macroul, avocado, dar și legume precum broccoli.

În sezonul rece, părul devine mai uscat, casant și greu de coafat. Și, chiar dacă este dificil pentru tine să-ți vezi frumosul păr tuns, poți profita de această perioadă pentru a elimina tot ceea ce pare deteriorat, mai ales vârfurile. Cu sfaturile de mai sus, te vei bucura de un păr strălucitor în pofida temperaturilor scăzute. 

Sursa foto: Unsplash

related posts

Modifică setările cookies