7 accesorii pe care trebuie să le ai la îndemână când conduci


Toate maşinile merită o atenţie sporită din partea proprietarilor lor, aşa că este recomandat ca orice şofer să aleagă cele mai potrivite accesorii pentru maşina sa.


Întreţinerea curăţeniei şi a ordinii din maşină, siguranţa la volan şi evitarea amenzilor sunt doar câteva motive care te vor face să iei în calcul accesoriile pe care am ales să ţi le prezentăm!

Ochelari de soare

Pentru a te deplasa în siguranţă, nu ai nevoie doar de o maşină fără probleme, ci şi de o vizibilitate perfectă la volan. Pe lângă ceaţă, întuneric sau ploaie, şi razele de soare pot fi un impediment atunci când conduci, aşa că este recomandat să îţi protejezi ochii de lumina puternică.

Cel mai bine ar fi să ai mereu în maşină o pereche de ochelari de soare de calitate, care să te ajute să vezi cât mai bine. De asemenea, este recomandat să ai ochelari de soare în maşină şi iarna, deoarece zonele cu zăpadă sau cu gheaţă amplifică luminozitatea de afară.

 

Organizatorul pentru portbagaj 

De multe ori, atunci când te pregăteşti să pleci la un drum mai lung, realizezi că în portbagajul tău e un întreg haos şi că nu mai ai prea mult spaţiu liber la dispoziţie. Tocmai de aceea, ţi-ar fi de folos un organizator pentru portbagaj, care are forma unei genţi cu fermoar.

Acesta te poate ajuta să economiseşti spaţiu şi să îţi aranjezi mult mai bine sculele şi accesoriile de care ai nevoie în maşină.

 

Suport pentru telefon

Atunci când călătoreşti, se întâmplă ca de multe ori să ai nevoie de GPS sau de aplicaţii mobile precum Waze sau Google Maps. Pentru a le putea folosi corespunzător, telefonul tău trebuie să se afle într-o poziţie cât mai stabilă şi să fie ataşat pe parbriz, iar pentru asta ţi-ar fi de folos un suport special.

De asemenea, poţi să iei în calcul şi un suport pentru tabletă, pe care îl poţi amplasa pe unul dintre scaune, special pentru pasagerii din spate.

 

Cameră de bord

Dacă îţi doreşti o experienţă la volan mai sigură, îţi recomandăm să îţi achiziţionezi o cameră de bord cu un unghi cât mai larg, pentru a capta imagini cât mai clare din trafic. Cu ajutorul acestei camere, vei avea tot timpul în maşina ta un martor personal, care înregistrează tot ce se întâmplă pe carosabil atunci când eşti la volan.

Cel mai bine ar fi să alegi un model care să aibă vedere şi pe timp de noapte, dar şi senzori care redau imagini de calitate.

 

Încărcător special pentru telefon

De obicei, se întâmplă să rămâi fără baterie la telefon chiar în momentele importante, când ai cea mai mare nevoie de el. De aceea, îţi recomandăm să îţi echipezi maşina cu un încărcător special pentru telefonul mobil, pentru a evita momentele dificile.

 

Bluetooth

Respectarea codului rutier este absolut necesară pentru siguranţa la volan, iar folosirea telefonului mobil în timpul condusului este interzisă. Totuşi, legislaţia permite utilizarea telefonului pentru convorbiri, doar dacă maşina este dotată cu un kit hands-free, pentru ca şoferul să îşi poată ţine ambele mâini pe volan.

Dacă maşina ta nu are deja inclusă această funcţie, îţi poţi cumpăra separat un car kit modern, iar astfel telefonul tău se va putea conecta prin Bluetooth la sistemul audio al maşinii. De asemenea, cu ajutorul Bluetooth-ului, poţi asculta la drum şi muzica pe care o ai pe telefon, dacă te-ai plictisit de cea de la radio.

 

Suport pentru cană

Dacă nu apuci să îţi bei cafeaua acasă şi obişnuieşti să o bei atunci când eşti la volan, îţi recomandăm să îţi cumperi şi un suport special pentru cană. Cu ajutorul acestui accesoriu, recipientul din care bei va avea mai multă stabilitate, aşa că nu vei risca să îţi murdăreşti maşina atunci când conduci.

Aşadar, toate aceste accesorii îţi pot fi de ajutor atunci când te afli de volan. În timp ce o parte dintre ele te vor ajuta să îţi organizezi mai bine spaţiul din maşină şi să păstrezi curăţenia, altele îţi vor fi de folos atunci când te afli în trafic.

related posts

Modifică setările cookies