7 alimente bune pentru organism, dar cu efect dezastruos pentru dantura. Ce sa nu mananci daca vrei dinti albi


Pentru noi, femeile, silueta este foarte importanta, iar alimentatia sanatoasa si echilibrata e cheia pentru mentinerea unui look impecabil. 


Se parea insa ca unele alimente pe care noi le consideram sanatoase pentru organism si pe care le includem in alimentatia zilnica sunt destul de daunatoare pentru dantura. Iata in continuare o lista a alimentelor care sunt benefice pentru organism, dar care pot avea efecte dezastruoase asupra dintilor.

1. Laptele este cel care asigura un aport zilnic de calciu organismului, dar continutul de lactoza poate provoca o multime de carii, dar si deteriorarea smaltului de pe dinti.

2. Citricele sunt cei mai mari dusmani ai dintilor din simplul motiv ca au un continut ridicat de zahar si pot provoca depuneri pe suprafata lor. Dupa ce manaci citrice, asigura-te ca bei un pahar cu apa.

3. Sucurile din fructe, mai ales cele portocale sau grapefruit au si ele un continut ridicat de zahar. 

4. Fructele confiate sunt si mai periculoase pentru dinti pentru ca sunt gumate, tari pentru dinti si au aceeasi cantitate ridicata de zahar precum alimentele de mai sus, singura diferenta notabila fiind ca zaharul din fructele confiate este intr-o forma si mai concentrata.

5. Bauturile energizante folosite in salile de sport, care sunt etichetate drept sanatoase, contin si ele zahar. Solutia pentru a scapa de toate aceste dileme este inlocuirea lor cu apa.

6. Vitaminele gumate par o varianta buna pentru un organism sanatos, dar explicatia pentru gustul lor bun este tot zaharul. Opteaza pentru vitamine care se administreaza pe cale orala printr-o simpla inghititura si cu ajutorul apei.

7. Chiar daca s-a dovedit ca vinul rosu este bun pentru a preveni bolile de inima, acesta afecteaza smaltul dintilor. In acest caz este recomdata spalarea danturii la cel mult o ora dupa consumarea bauturii.

  • 7 alimente bune pentru organism, dar cu efect dezastruos pentru dantura. Ce sa nu mananci daca vrei dinti albi

related posts

Modifică setările cookies