Bucle bogate si sexy? Afla de ce au unele femei parul cret si tu nu


In oarecare masura, textura parului difera de la persoana la persoana in functie de gene. Un studiu din 2009 a analizat genetica firelor de par si a concluzionat ca in proportie de 85-95 de procente structura parului este codificata de ADN. Dar cum se manifesta acest lucru la nivelul fiecarui fir de par?

Tag-uri: #bucle #par cret

Cercetarile au aratat ca modul in care se curbeaza un fir de par depinde de natura foliculului sau. Atunci cand un folicul este asimetric, firul de par este oval si tinde sa se curbeze. Cand foliculul este simetric, firul de par va creste cilindric rotund si drept.

Parul cret poate fi descris si in functie de compozitie si structura. O echipa de cercetatori francezi au demonstrat acest lucru cand au utilizat un microscop electronic pentru a compara firele de par drept cu cele de par cret.

Primul tip de fir de par, cel drept, avea o structura simetrica si o sectiune transversala circulara. Cel de-al doilea, in schimb, s-a dovedit a fi caracterizat de o distributie inegala a unui anumit tip de cheratina.

Proteina, care impreuna cu alte tipuri de cheratina serveste ca principala componenta a parului, se acumuleaza aproape de marginea din interiorul unui fir de par cret, sub curba.

Chiar daca te nasti cu foliculi simetrici, exista cateva posibilitati in care parul drept poate deveni ondulat. Oamenii de stiinta au descoperit ca receptorul celular numit EGFR se aglomereaza pe partea exterioara a radacinii foliculilor si regleaza cresterea parului.

Sursa: Descopera

related posts

Modifică setările cookies