De ce să adaugi un ser cu vitamina C în rutina ta skincare


Piața de cosmetice abundă și în acest an de seruri bogate în vitamina C și se pare că tot mai mulți producători propun formule noi care vin să revoluționeze ritualul zilnic de îngrijire al femeilor.


Dacă până acum te bazai pe o serie de creme bogate în substanțe menite să îți redea frumusețea pielii, ei bine, un ser cu vitamina C te-ar putea ajuta mai simplu și mai rapid decât orice altă emulsie sofisticată. Nu înseamnă că e greșit să te documentezi și apoi, să aplici formule complexe și inovatoare corespunzătoare tipului tău de ten. Doar că e ultil să cunoști și că uneori există soluții mai rapide, simple și mai puțin costisitoare. Iar Vitamina C te poate ajuta în sensul acesta. 

Iată beneficiile principale pe care le oferă vitamina C atunci când este aplicată cutanat.

Este sigură pentru majoritatea tipurilor de piele

Studiile clinice arată că rare sunt cazurile în care pielea să fie sensibilă la vitamina C. Jurnalul on Dermatol consemnează faptul că substanța poate da foarte rar iritații minore care trec de cele mai multe ori de la sine.

Hidratează, redă elasticitatea și previne ridurile

Specialiștii de la Universitatea din Otago, Christchurch, Noua Zeelandă au observant de-a lungul studiilor că vitamina C este o substanță excelentă pentru păstrarea elasticității pielii și a hidratării. De asemenea, medicii dermatologi spun că un ser simplu cu vitamina C folosit după vârsta de 30 de ani poate preveni apariția ridurilor adânci.

Citește și: Cât de importante sunt măștile de față pentru tenul acneic?

Scade hiperpigmentarea și reduce cearcănele

Deoarece împiedică producția de melanină, vitamina C poate reduce procesul de hiperpigmentare produs în cazul arsurilor solare, petelor de vârstă și melasma (apare atunci când melanina e produsă în exces de organism în anumite zone ale pielii). Aceasta apare uneori în zonele în care acneea s-a vindecat.

Stimulează producția de colagen și redă elasticitatea 

Colagenul este o proteină naturală care se epuizează pe măsură ce înaintăm în vârstă. Așa apar linii fine și riduri pe piele. Vitamina C este bine cunoscută pentru creșterea producției de colagen prin procesul de sinteză. De fapt, sinteza colagenului nu poate avea loc fără vitamina C, menționează site-ul healthline.com

Ajută la vindecarea rănilor

Având în vedere acțiunea antiinflamatoare asupra arsurilor solare, nu ar trebui să te surprindă faptul că aplicarea pe zonele cutanate cu probleme al unui ser bogat în vitamina C poate accelera vindecarea generală a rănilor. Vindecarea rapidă a rănilor cu ajutorul vitaminei C reduce riscul de inflamație, infecție și cicatrici. 

Foto: Profimediaimages.ro

Vezi și: 

Jurnal de frumusețe: Sfaturi de îngrijire a pielii 

related posts

Modifică setările cookies