Epilarea definitiva si efectele secundare. Ce se poate intampla in urma unei astfel de interventii


Pentru multe dintre noi epilarea este un chin si ne gandim serios sa scapam odata si pentru totdeauna de parul inestetic. Epilarea definitiva este o solutie de lunga durata, insa se pare ca nici ea nu este tocmai...definitiva.


"Efectele secundare pe termen scurt pot fi urmatoarele: poate aparea iritatia, adica roseata, pot aparea arsuri superficiale. Daca avem alunite in acea zona, ar trebui ferite. Nu trebuie sa facem tratament laser peste o alunita. Se poate intampla o reactivare a unui herpes, daca facem epilare definitiva in zona barbiei sau la mustata", a spus pentru perfecte.ro Dr. Florin Dumitru – medic primar Dermalogie Medicover.

Medicul dermatolog spune ca nu ar trebui sa mai asociem epilarea definitva cu aparitia cancerului.

"Pe termen lung nu exista riscul, cum ar crede multa lume, de o eventuala cancerizare. La un anumit punct , si firul de par sau celulele stem care sunt la baza firului de par au un rol important,  de obicei in cicatrizarea pielii. Daca distrugem definitiv foliculul pilos, acele celule germinative, riscam sa avem probleme cu cicatrizarea", mai spune  Dr. Florin Dumitru

Specialistul spune ca epilarea definitiva nu distruge total firele de par. "Daca e sa fim cinstiti, epilarea definitiva nu inseamna chiar definitiva. Nu o sa distruga niciodata suta la suta firele de par".

related posts

Modifică setările cookies