Astfel, trebuie sa faci acest lucru – sa-ti pregatesti bucataria, in primul rand, pentru dieta! Continua sa citesti pentru a afla cateva dintre aspectele care te pot ajuta sa faci acest lucru!

Elemente si unelte de gestiune a portiilor

Volumul portiilor este esential atunci cand urmezi o dieta. Din moment ce va trebui sa reduci aportul zilnic de calorii, este de la sine inteles ca si volumul portiilor tale va avea de suferit, deseori semnificativ. Pana te obisnuiesti cu acest lucru, trebuie sa te asiguri ca toate calculele sunt corecte – si nu realizate din ochi.

In acest sens, este recomanda ca orice bucatarie de dieta sa fie echipata cu recipiente de masura a volumului si cantitatii, precum si cu un cantar de bucatarie. Aceste instrumente te vor ajuta sa pui la punct mesele fara nicio urma de indoiala in privinta volumului.

Elemente si unelte de preparare a portiilor

Daca urmezi o dieta VLCD, de exemplu, stii prea bine ca aceasta se bazeaza pe mai multe mese zilnice (sase la numar), precum si pe portii predefinite, cu volum exact de calorii, proteine, fibre si asa mai departe.

Pentru a reduce din stresul cauzat de nevoia de a gati toate aceste mese, este recomandat sa-ti pregatesti portiile din timp. Pe scurt, vei vrea pur si simplu sa scoti mancarea din frigider, sa o incalzesti si sa mananci.

Pentru a putea face acest lucru, ai nevoie in primul rand de seturi de caserole, precum si de anumiti roboti de bucatarie – aparate de gatit cu abur, aparete de stors fructe si legume (cu pulpa) si nu numai. Acestea eficientizeaza procesul de preparare a portiilor, proces important atunci cand urmezi o dieta.

Elemente care garanteaza alimentatia sanatoasa si previn poftele

Nu in ultimul rand, bucataria ta trebuie sa te ajute sa te tii de dieta. Astfel, aceasta nu trebuie sa fie incarcata de alimente sau gustari care iti pot pune in pericol aportul zilnic de calorii. Astfel, trebuie sa apelezi la cele mai cunoscute trucuri din cartea de dieta.

In primul rand, vei apela la bolul cu fructe, bol care ar trebui sa fie nelipsit din orice bucatarie. Asigura-te ca acesta este umplut zilnic cu fructe proaspete, dar mai ales cu fructele tale preferate.

Apoi, nu trebuie sa uiti de gustari – gustari sanatoase, desigur. Asigura-te ca acestea sunt usor de gasit si ca nu iti pun in pericol dieta. De exemplu, un baton proteic cu volum redus de calorii ar trebui sa inlocuiasca cu succes o bucata de ciocolata sau o alta gustare bogata in calorii (sau zahar).

Daca apelezi la batoane proteice, cumpara produse de dimensiuni relativ mici. Astfel, poti consuma mai multe in fiecare zi, de fiecare data cand simti nevoia, fara a-ti afecta calatoria catre greutatea ideala.

Bucataria ta poate fi complet pregatita pentru dieta si daca apelezi la produsele marca NUPO. Pentru acestea nu ai nevoie de elemente sau unelte in plus – ci doar de un loc unde le poti prepara si de 3-5 minute din timpul tau.

Produsele marca NUPO sunt concepute pentru a oferi organismului necesarul de vitamine, nutrienti si minerale, dar mai ales pentru a garanta o cantitate optima de calorii, fibre si proteine la fiecare masa. Astfel, poti uita de planificari si pregatiri!