Femeile din Spania, încurajate să meargă la plajă chiar dacă nu au corpul dorit. „Vara e și a noastră”


În numele egalității de șanse, Ministerul Egalității din Spania a demarat o campanie de susținere a femeilor care nu sunt mulțumite de felul în care arată. Ele sunt încurajate să meargă la plajă, chiar dacă nu au formele la care au visat.


Vara este și a noastră” este sloganul care însoțește campania autorităților spaniole, campanie promovată de cinci femei cu forme corporale diferite. Celuita, vergeturile, kilogramele în exces nu trebuie să fie motive pentru femei să evite costumul de baie și plajele în sezonul estival.

Toate trupurile sunt trupuri de plajă”, a declarat Ione Belarra, ministrul serviciilor sociale, conform BBC.

Șefa Institutului pentru drepturile femeilor, Antonia Morillas, susține că așteptările legate de aspectul fizic afectează nu doar stima de sine a femeilor, ci și drepturile.

În campanie a fost inclusă și imaginea unei femei care a trecut printr-o mastectomie. Scopul campaniei a fos acela de a demonstra și susține că toate corpurile feminine pot fi expuse la plajă, fără ca femeile să aibă parte de body shaming

Demersul autorităților din Spania nu a fost privit cu ochi buni de toată lumea. Unii s-au întrebat dacă nu era potrivit ca mesajele să se adreseze și bărbaților care nu se încadrează în standardele de frumusețe masculină. 

Totodată, liderul grupării Stânga Unită din Spania, Cayo Lara, a catalogat campania „culmea absurdului”, pentru că „încearcă să creeze o problemă acolo unde nu există”. 

Fotografii: Shutterstock/Ministerio de Igualdad Facebook

Vezi și VIDEO:

  • Femeile din Spania, încurajate să meargă la plajă chiar dacă nu au corpul dorit. „Vara e și a noastră”

related posts

Modifică setările cookies