Il folosesti in fiecare zi, dar nu stiai asta despre el. Ce au descoperit oamenii de stiinta despre rimel


Femeile care se machiaza si aplica rimel pe gene in mod regulat prezinta un risc mai mic de blefarita, o infectie oculara ce provoaca inflamarea si inrosirea pleoapelor, conform unui studiu efectuat de Colegiul opticienilor din Londra.


Blefarita este provocata de o bacterie ce patrunde in ochi prin intermediul unei zgarieturi sau a unei mici leziuni si se trateaza de obicei cu ajutorul unei igiene oculare corespunzatoare si aplicand o compresa calda pe ochiul afectat. Totusi, daca inflamarea nu se retrage, este necesara interventia medicului specialist.

Alt mijloc eficient de protectie impotriva afectiunilor oculare sunt ochelarii de soare, ce reduc riscul de fotocheratita, o afectiune dureroasa provocata de expunerea la raze ultraviolete prea puternice, care se manifesta prin inflamarea corneei. Riscul cel mai mare de fotocheratita il au persoanele cu ochi albastri deoarece razele ultraviolete patrund mai usor, din cauza pigmentului insuficient. Ochelarii de soare contribuie de asemenea la combaterea conjunctivitei alergice, manifestata prin senzatia de mancarime si prin roseata, si la alergiile provocate de parul de animale si la polen.

Citeste restul pe Mediafax.ro.

related posts

Modifică setările cookies