Make up artist Raluca Paraschiv: Cum alegem un fond de ten potrivit pentru noi?


Sunt Raluca Paraschiv- make-up artist și vreau să  vă împărtașesc secretele mele pentru un ten perfect.


Ai grija de pielea ta! Este  important să nu neglijăm hidratarea pielii, putem să folosim maști pentru hidratare și să o exfoliem cu ajutorului scrubului cu sâmburi de migdale o dată pe săptămană  și să nu uităm de hidratarea zilnică dimineața pe tenul curat si seara după demachiere cu creme specifice tenului nostru.

Cum alegem un fond de ten potrivit pentru noi?

Decizia de alegere a nuanței fondului de ten se bazează pe aplicarea teoriei culorilor în machiaj.

Subtonalitatea pielii noastre este un factor foarte important, ea poate să fie caldă, rece sau neutră. În funcție de subtonalitatea pielii noastre alegem fondul de ten potrivit încercându-l pe gât sau pe mandibulă niciodată pe mână pentru a nu fi  idusi în eroare.

Fondurile de ten pentru subtonalitate rece, sunt cele care conțin pigment roz, pentru subtonalitate caldă conțin pigment galben iar pentru subtonalitate  neuteră nu conțin pigment. Ținem cont și de textura fondului de ten, tenul uscat are nevoie de un fond de ten specific pentru tenul uscat care ajută la hidratare și nu se exfoliază după aplicare, tenul gras are nevoie de ajutor la stoparea sebumului, iar dacă fodul de ten este pentru un ten uscat atunci el o sa îl facă să stralucească și mai tare, un fond de ten pentru tenul gras și o bază matifiantă aplicată înainte pe ten o sa oprească sebumul să iasă la suprafață.

Alegerea potrivită ne ajută să păstrăm un echilibru cromatic și să nu arătăm lipsiți de strălucire sau obosiți.

Aplicarea corectă a fondului de ten este prin tapotare cu un beautyblender umed pe întreaga față inclusiv pe gât. Pentru un aspect natural nu încărcați fata cu multă pudră.

Testul final îl putem face cu ajutorul unei poze în lumină natural, fără blitz sau filtre.

  • Make up artist Raluca Paraschiv: Cum alegem un fond de ten potrivit pentru noi?

related posts

Modifică setările cookies