Matreata - mai mult decat o problema estetica. Ce anume o cauzeaza si ce se intampla daca nu o tratezi


Matreata sau dermatitele netratate la nivelul scalpului pot conduce la probleme mai grave. Nu riscati eczeme, psoriasis sau caderea parului!

Tag-uri: #matreata #probleme

Mediul de viata stresant, nerespectarea orelor de masa sau afectiuni in stare incipienta ale organismului inca nestiute, se pot reflecta in sanatatea parului atat din punct de vedere al structurii, cat si al look-ului de zi cu zi. Este normal sa se piarda intre 50 si 100 de fire de par pe zi, insa ceea ce este ingrijorator este atunci cand parul nu se regenereaza si lipsa parului devine vizibila. Ba mai mult, matreata apare pentru a complica si mai mult ecuatia.

Strategiile de marketing ale produselor cosmetice din piata de larg consum le dau puteri nebanuite, insa nu in sensul bun. Cercetarile arata ca ingredientele dure din sampoane pot deteriora proteinele scalpului asigurand in acest fel un teren fertil pentru aparitia matretii si a parazitilor. Desi par ca rezolva problema, rezultatul este unul pe termen scurt si de cele mai multe ori, se trateaza efectul si nu cauza. De aceea, produsele cosmetice trebuie sa vina complementar in ajutorul terapiilor integrative de recuperare.

Care sunt cauzele aparitiei afectiunilor scalpului?

O dereglare hormonala sau o stare nervoasa acuta conduc la aparitia matretii. Dermatologii recomanda intelegerea afectiunilor scalpului in ansamblu si nu limitarea la incompatibilitatea cu anumite produse cosmetice. Pe de alta parte, degradarea parului poate fi si de natura cosmetica: cele mai multe produse de pe piata utilizeaza sulfactanti duri, precum sulfatii de sodiu si amoniul, care desi curata bine parul, au o actiune agresiva asupra acestuia. Sulfactantii duri pot duce la exfolierea scalpului si la caderea parului.

„Tot mai multi pacienti vin la noi pentru a gasi o solutie pentru caderea parului, explicandu-le specialistilor nostri cat de multe tratamente au incercat, atat traditionalele metode „de la bunica”, dar si tratamente costisitoare aparute pe piata. Caderea parului este doar efectul unor probleme ale scalpului care nu au fost tratate la timp. Aceasta poate avea mai multe radacini; poate fi cauzata de tropism cutanat, de exces de sebum, de matreata; de asemenea, poate fi insotita de prezenta dermatitei sau a iritatiei, sau poate fi pur si simplu o cadere obisnuita a parului provocata de alimentatia si neingrijirea corespunzatoare. Specialistii nostri isi pot da imediat seama care este cauza ce duce la caderea parului cu ajutorul microscopului digital Dino-Lite, care este specializat pentru descoperirea problemelor scalpului. Si, in functie de ceea ce descopera, acestia ofera pacientilor un tratament personalizat”, declara Aurelia Dumitru, director general GWS Organic Beauty Center & SPA.

Ceea ce provoaca aparitia matretii, a dermatitei seboreice sau degradarea parului reprezinta un dezechilibru la nivelul ph-ului. Schimbarile meteo pot provoca pierderea umiditatii parului si scalpului. Aerul rece, uscat de iarna, precum si expunerea la caldura pot provoca uscarea pielii si matreata. Alte cauze ale scalpului uscat si implicit ale matretii pot fi folosirea prelungita a uscatoarelor de par, produselor de styling pe baza de alcool, precum si o sensibilitate la surfactantii duri din sampoane. 

related posts

Modifică setările cookies