(P) 4 mituri despre crema de protecție solară, demontate de experții GEROCOSSEN


Sezonul cald este deja aici, iar soarele devine mai puternic pe zi ce trece. Deși ne bucurăm cu toții de căldură și de posibilitatea de a purta din nou haine lejere, trebuie să fim conștienți de pericolele ce se ascund în spatele razelor aparent prietenoase ale acestui corp cosmic imens.


Experții în frumusețe ai brandului GEROCOSSEN consideră crema de protecție solară cu SPF +50 un produs absolut necesar pe toată perioada verii. Mai mult, aceasta nu trebuie aplicată doar la plajă, ci în fiecare zi, ca un pas esențial al ritualului de îngrijire.

Oferind un spectru larg de protecție împotriva razelor ultraviolete (atât cele UVB, ce afectează superficial tenul, cât și cele UVA, ce pătrund adânc în țesutul epitelial), cremele solare din gamele GEROCOSSEN Natural Sun și GEROCOSSEN Sun se absorb rapid în piele, oferind imediat protecție de durată și hidratare intensă.

Din păcate, puțini sunt cei care cunosc importanța folosirii cremelor cu protecție solară, în special vara, și efectele negative ale ignorării acesteia. De-a lungul timpului s-au consolidat multe mituri cu privire la aceste produse.

Astăzi, întreaga echipă de profesioniști GEROCOSSEN, cu vastă experiență în domeniul cosmeticii și îngrijirii pielii, demontează aceste mituri, scoțând la lumină realitatea.

4 mituri referitoare la cremele de protecție solară

Fiind pricipalul factor responsabil de îmbătrânirea prematură a pielii și, în mod evident, de apariția precoce a ridurilor, razele ultraviolete ale soarelui au dat naștere, de-a lungul timpului, unor „adevăruri false”.

1. Factorul de protecție ridicat împiedică apariția bronzului

Fals! Nici o cremă de protecție solară nu protejează pielea 100%, ci doar aproximativ 98% (cremele de protecție solară cu SPF +50). Așadar, filtrul de protecție din componența cremelor de plajă acționează ca un scut protector împotriva arsurilor provocate de razele UVB și a foto-îmbătrânirii premature, cauzate de razele UVA. Pielea se va bronza astfel uniform, treptat, natural și fără arsuri. 

2. La umbră, pielea nu este afectată de razele ultraviolete

Fals, din nou! Razele solare, în special cele de tip UVA, sunt reflectate în proporție de aproximativ 83% de nisip, apă sau chiar de clădiri. Nici norii, nici umbrelele nu pot bloca total acțiunea acestora. De aceea, este importantă aplicarea celor mai bune creme de protecție solară, chiar dacă nu suntem expuși direct la soare.

3. Odată aplicată, loțiunea de plajă ne protejează pe toată durata zilei

Complet fals! În urma contactului cu apa, nisipul, hainele sau ca urmare a absorbției, crema solară își pierde efectul. Experții GEROCOSSEN ne ajută să calculăm timpul în care suntem protejați de cremă: „Pentru a afla cât timp ne putem expune la soare protejați de cremă, trebuie să înmulțim SPF-ul cu 10. Rezultatul obținut se măsoară în minute. De exemplu, o cremă de protecție solară cu SPF 50 va asigura 500 minute de protecție, adică aproximativ 8 ore.”

4. În apă suntem protejați de acțiunea soarelui

Fals! Apa are chiar efect contrar, de a amplifica puterea razelor ultraviolete. Până la jumătate de metru sub pelicula apei razele, în special cele UVA, pătrund în proporție de peste 80%. De aceea, recomandarea experților este aplicarea unei creme solare rezistente la apă, pentru protecție de durată.

Luptă eficient împotriva foto-îmbătrânirii cu produsele de protecție solară de la GEROCOSSEN!

Fiecare cremă de plajă din catalogul GEROCOSSEN asigură protecție de durată împotriva razelor UVB și UVA și, în același timp, un efect intens de hidratare, prevenind astfel apariția ridurilor și a petelor maronii. 

Regăsite în gamele GEROCOSSEN Sun și GEROCOSSEN Natural Sun (pentru copii), cremele cu factori diferiți de protecție solară sunt îmbogățite cu uleiuri de origine naturală (argan, morcov, karanja, măsline etc.) – ce protejează epiderma împotriva deshidratării.

Recomandările specialiștilor GEROCOSSEN:

Folosirea unei protecții solare cât mai ridicate are ca principal scop prevenirea foto-îmbătrânirii și menținerea aspectului catifelat și sănătos al pielii. Din cele două game ale brandului GEROCOSSEN, se evidențiază următoarele produse: 

Lapte cu protecție solară SPF 50 GEROCOSSEN Sun, îmbogățit cu ulei de argan și acizi grași Omega 3 și Omega 6;

Spray cu protecție solară FPS 30 GEROCOSSEN Sun, îmbogățit cu ulei de argan;

Ulei cu protecție solară FPS 15 GEROCOSSEN Sun, îmbogățit cu ulei de argan și de morcov.

Toate produsele menționate mai sus prezintă o rezistență crescută la apă, se absorb rapid în piele, fără a lăsa urme grase sau lipicioase la suprafața acesteia. Ai grijă de pielea ta, mai ales pe timpul verii. Ajut-o să lupte împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete cu produsele potrivite de protecție!

related posts

Modifică setările cookies