(P) Bucle perfecte cu eforturi minime: ponturi pentru persoanele cu păr ondulat sau creț


Părul creț vine cu un set unic de provocări și cerințe de îngrijire. Este adesea mai uscat decât părul drept, este mai fragil și dificil de coafat, solicitând mai multă atenție în ceea ce privește îngrijirea de zi cu zi. Descoperă în cele ce urmează care sunt caracteristicile părului creț și ale celui ondulat și care este rutina corectă de îngrijire pentru bucle definite și cu un aspect sănătos și strălucitor.


Care sunt caracteristicile părului creț și ale celui ondulat

Înainte de a vorbi despre ingrijire par cret, este important să faci distincția între tipurile de ondulații. Astfel, părul ondulat prezintă bucle largi, curgătoare, frecvent sub forma literei “S”. Părul creț este caracterizat de bucle mai bine definite, mai largi sau mai strânse, sub formă de tirbușon ori cu un model dens, în zigzag.

Care este rutina de îngrijire pentru părul creț și cel ondulat

O rutină de îngrijire pentru aceste tipuri de păr implică folosirea unor produse potrivite, precum șampoane speciale și tratamente intensive, băi de ulei și tehnici de periere.

Șamponul

Optează pentru un produs fără sulfați, cu acțiune blândă, de exemplu, pentru sampoane Garnier, pentru a preveni uscarea excesivă și a nu îndepărta uleiurile naturale ale scalpului. Spală-ți părul cu apă călduță, deoarece cea fierbinte poate usca firele. Împarte părul în secțiuni, pentru a-l curăța adecvat și pentru a evita încurcarea firelor, și masează ușor scalpul cu șampon, evitând frecarea excesivă. Clătește bine părul, asigurându-te că nu rămân reziduuri. 

Balsamul pentru păr

Acest produs este foarte important dacă ai părul creț sau ondulat. Folosește un balsam hidratant, special conceput pentru acest tip de păr, și aplică-l de la mijloc până la vârfuri, evitând scalpul. Cu ajutorul unui pieptene cu dinți rari sau al degetelor, descurcă părul în timp ce lași balsamul să acționeze. Clătește apoi părul cu apă călduță spre rece. Pentru un plus de hidratare, poți folosi un balsam leave in (fără clătire) sau o cremă pentru definirea buclelor.

Tratamentele intensive

Include tratamentele intensive pentru păr în rutina de îngrijire, pentru a oferi buclelor tale un plus de hidratare și strălucire. Poți folosi măștile pentru păr din comerț sau anumite ingrediente naturale, precum:

uleiul de argan - cunoscut pentru proprietățile sale hidratante, acesta netezește buclele și adaugă strălucire

uleiul de nucă de cocos - acesta este un excelent balsam natural, care poate pătrunde adânc în firele de păr și poate preveni deficitul de proteine

uleiul de jojoba - are o textură ușoară și imită sebumul natural, fiind o alegere excelentă pentru părul creț

uleiul de măsline - poate ajuta la îmblânzirea buclelor și oferă strălucire.

Baia de ulei

O baie de ulei este un tratament de lux pentru părul creț și cel ondulat. Alege un ulei care se potrivește tipului tău de păr. Aplică uleiul ușor încălzit pe păr, concentrându-te pe vârfuri și pe zonele uscate. Masează ușor scalpul, pentru a îmbunătăți circulația. Acoperă părul cu o cască de duș sau un prosop cald și lasă uleiul să acționeze cel puțin 30 de minute sau peste noapte, pentru un tratament intensiv. După baia de ulei, șamponează bine părul pentru a îndepărta excesul de grăsimi și încheie cu un balsam.

Uscarea părului creț și ondulat

Uscarea acestui tip de păr este un proces delicat, care îi poate influența foarte mult aspectul și starea de sănătate. După spălare, stoarce ușor excesul de apă din păr folosind un prosop din microfibră și evită frecarea puternică, care poate duce la încrețire. Folosește un difuzor pentru uscătorul de păr pentru a distribui uniform fluxul de aer și pentru a păstra forma buclelor. Ori de câte ori este posibil, lasă părul să se usuce natural, pentru a reduce daunele provocate de uscătorul de păr și pentru a menține modelul natural al buclelor.

Perierea părului creț și ondulat

Pentru a preveni deteriorarea acestui tip de păr, folosește un pieptene cu dinți rari sau o perie special concepută pentru bucle. Începe de la vârfuri și mergi până la rădăcini, pentru a preveni ruperea firelor de păr. Dacă ai descurcat firele de păr după ce ai aplicat balsamul, operațiunea de periere după uscare va fi mult mai ușoară. Folosește-ți degetele pentru a separa și a defini buclele, pentru un aspect mai natural.

O bună înțelegere a caracteristicilor părului ondulat și creț te ajută să-i oferi îngrijirea pe care o merită. Ia în considerare că părul fiecăruia este unic și nu-ți fie teamă să experimentezi și să-ți adaptezi rutina de îngrijire, pentru a răspunde nevoilor tale specifice. Cu produsele, tehnicile potrivite și puțină răbdare, buclele tale își vor păstra frumusețea naturală cât mai mult timp. 

Sursa foto: Freepik

related posts

Modifică setările cookies