(P) Cum alegi lentilele de contact colorate în funcție de nuanța pielii


Vrei o schimbare de look, alta decât o tunsoare ori o culoare nouă la păr? Lentilele de contact colorate sunt la mare căutare, mai ales că poți opta și pentru cele cu dioptrii, asta în cazul în care vrei să scapi de ochelarii de vedere


Dacă ai ochii căprui și te-ai întrebat vreodată cum ți-ar sta cu ei verzi, acest accesoriu te poate lămuri.

În mod cert, lentilele de contact nu funcționează precum o bluză sau o pereche de pantaloni, așadar nu le poți proba în magazin pentru a alege ceea ce îți place. Atunci, cum stabilești care sunt potrivite pentru tine? Primul criteriu este culoarea pielii. Găsești lentile de contact colorate pe lentiamo.ro, important e ții cont de nuanța naturală a tenului tău pentru a face alegerea ideală.

Iată un ghid de nuanțe și cum poți alege lentilele de contact colorate pentru a obține un look perfect:

 Culori calde ale pielii, lentile verzi sau căprui

Culoarea pielii este esențială în decizia de a-ți „colora” ochii. Nuanțele variate,  disponibile pe piață, vor face dificilă alegerea dacă nu știi ce ți se potrivește. Culorile calde ale pielii sunt cele în tonuri medii și în general persoanele care au acest tip de ten sunt blonde sau șatene la păr. Pentru tine, cele mai potrivite lentile colorate sunt cele căprui deschis sau verzi. Contrastul în acest caz nu este indicat tocmai pentru a nu-ți înăspri trăsăturile.

Nuanțe reci ale tenului, lentile albastru deschis sau violet

De cealaltă parte, dacă tenul tău are nuanțe reci, de roz și adesea violet, atunci culorile perfecte pentru lentilele tale de contact sunt albastru deschis, culoarea prunei sau chiar mov. Dacă ai părul vopsit brunet sau castaniu închis natural, atunci alegerea aceasta va fi perfectă pentru tine. Look-ul va fi deosebit, căci, în general, la mare căutare sunt ochii albaștri. Dacă vrei totuși să epatezi și cauți un look nonconformist, cum nu au mulți, optează pentru violet. Vei atrage toate privirile cu… privirea ta.

Piele albă, deschisă la culoare? Alege lentile albastre intens sau gri

În cazul în care pielea ta este albă ca laptele, atunci o pereche de lentile în culoarea oceanului, turcoaz sau albastru ametist sunt perfecte. Știi combinația aceea de albastru intens și nisip bej, foarte deschis? Ei bine, cam așa va fi și chipul tău după ce îți vei achiziționa lentilele. Te avantajează nuanțele intense, iar un factor esențial este și culoarea părului. Dacă ești blondă, albastru ciel este perfect. În cazul în care vrei ceva mai mult de atât, poți opta pentru gri. Vei avea ochi de cristal!

Ten închis, măsliniu? Ia-ți lentile verzi sau negre

Dacă ești norocos sau norocoasă să ai unui ten măsliniu, ca de revistă, sunt două variante. Prima dintre ele și cea mai populară este să optezi pentru culori calde, orice nuanță de verde, de la verde frunză, până la verdele măsliniu. Mai exact, culorile care te duc cu gândul la toamnă vor fi perfecte pentru pielea “bronzată” natural, de la mama natură. A doua variantă este să alegi lentile de contact negre. Un negru intens ca abanosul și o piele ciocolatie pot fi o combinație de-a dreptul inedită. Dacă totuși vrei un look impresionant, dramatic de-a dreptul, alege un albastru foarte deschis. N-ai cum să nu atragi atenția!

Ține cont și de culoarea naturală a ochilor tăi

Este important să-ți alegi lentilele de contact și în funcție de culoarea naturală a ochilor tăi. Dacă sunt deschiși și vrei o nuanță mai intensă, mergi pe același ton. Pare banal și poate vei avea impresia că n-o să obții nicio schimbare, însă adevărul e altul. Cei care te știu cu ochi albaștri, de exemplu, vor fi cuceriți de intensitatea privirii tale. Tot pentru ochi albaștri sunt potrivite și cele gri, care oferă un efect spectaculos.

Ochii închiși la culoare, precum cei căprui aproape de negru se potrivesc de minune cu lentile translucide, pentru un plus de strălucire a privirii. Dacă vrei să le schimbi nuanța, alege albastru, verde sau gri închis.

Pentru că nu le poți testa înainte pentru a vedea ce-ți place sau ce ți se potrivește, îți mai oferim un pont. Sistemele de operare ale smartphone-urilor au pus la dispoziția utilizatorilor numeroase aplicații pentru fotografii. Descarcă o astfel de aplicație, fă-ți un selfie în care ochii să ți se vadă foarte bine și schimbă-le culoarea. Orientativ, vei putea vedea cum îți vine fiecare culoare. 

related posts

Modifică setările cookies