Curățarea tenului gras este cel mai important pas

În mod normal, fața ar trebui curățată cu ajutorul unui produs de curățare adecvat, cum ar fi un cleanser sau o apă micelară. Aceste produse pot curăța eficient pielea de impurități și praf acumulate pe parcursul zilei. În prezent, foarte multe persoane folosesc cosmeticele coreene, care includ o gamă completă de produse dedicate oricărui tip de ten, inclusiv tenului gras. Cosmeticele coreene sunt cunoscute pentru aportul benefic asupra pielii, datorită compoziției special gândite, care să ajute tenul, hidratându-l și uniformizându-l în profunzime.

Folosirea vitaminei C pentru uniformizare

Vitamina C este un produs deosebit de bun pentru tenul gras, deoarece aceasta reglează producția de sebum. Sebumul este o substanță produsă de glandele sebacee, dar care în cazul tenului gras este produs în exces. Vitamina C reglează această producție și reduce aspectul uleios al pielii, protejând împotriva radicalilor liberi care favorizează apariția acneei. În același timp, dacă ai tenul gras poți folosi serumuri cu vitamina C care au proprietatea de a reduce petele pigmentare și de a uniformiza tenul, având în același timp proprietăți antioxidante.

Folosirea unei creme cu factor de protecție solară

Și tenul gras, ca și celelalte tipuri de ten, are nevoie de protecție împotriva razelor UV. Pentru a asigura această protecție este nevoie să folosești o crema cu protectie solara, de preferat cu un factor de protecție cât mai ridicat. Nu uita că protecția solară nu trebuie purtată doar în timpul verii, ci în orice sezon, deoarece razele UV sunt foarte puternice chiar și atunci când sunt nori, favorizând apariția petelor pigmentare pe ten sau apariția ridurilor fine.

Demachierea corectă seara

Recomandarea medicilor și a specialiștilor este aceea de a ne demachia în fiecare seară (chiar și dacă nu purtăm machiaj), pentru a ne asigura că praful și alte impurități sunt eliminate. Folosește o apă micelară sau un cleanser și curăță tenul în profunzime.

Grijă la lucrurile care îți ating pielea

Tenul gras este sensibil și orice atingere poate aduce pe suprafața acestuia impurități, praf sau microbi. Este important să nu lași părul și mâinile să atingă pielea, ci să folosești un șervețel pentru ștergere atunci când ai nevoie. Nu folosi produse cosmetice grase, care încarcă tenul și acoperă porii, deoarece pielea nu va mai putea să respire, iar acest lucru va favoriza inflamația. 

Ai grijă de tenul tău și folosește produse adaptate acestuia, înglobate într-o rutină special creată pentru nevoile tale. Află detalii despre produsele coreene, dar și despre lucrurile la care trebuie să fii atent atunci când ai tenul gras, iar pielea ta îți va mulțumi.