(P) Machiaj natural în 3 etape simple: cum să pari nemachiată și să arăți perfect în fiecare zi


Ai mai auzit de conceptul “no makeup make-up”? Să aplici un fond de ten, un blush sau o mascara, astfel încât să arăți bine, dar, în același timp, atât de natural încât să pari nemachiată este performanța în frumusețe la care își doresc multe femei să ajungă.


Însă, cum poți reuși să-ți pui în valoare trăsăturile, fără să pară că ai făcut ceva în acest sens? Make-up artiștii cunosc cele mai bune trucuri prin care poți obține acest lucru, iar noi le-am adunat pe cele mai eficiente, mai jos:

Etapa 1: Pregătirea tenului

Înainte de toate, tenul tău trebuie să fie perfect curățat și hidratat, cu ajutorul unui cleanser și al unei creme potrivite nevoilor tale. După ce ai bifat acest lucru, aplică un primer, care are rolul de a reduce porii și de a netezi pielea. Dacă nu știi ce tip de primer să alegi, ține cont de tipul tău de ten - de exemplu, unul cu exces de sebum are nevoie de matifiere. Apoi, vine momentul aplicării fondului de ten. Optează pentru unul cu o textură fluidă, pe bază de apă și cu o acoperire mică, și evită-le pe cele cu o acoperire mare. Dacă ai imperfecțiuni precum coșuri sau cearcăne, acoperă-le cu un corector. Verifică online ce tipuri de corectoare există și alege unul cu un aplicator, pentru o ușurință mai mare în utilizare. Desigur, poți apela și la o pensulă mică pentru aplicarea lui sau chiar la degetele tale. Folosește întotdeauna o cantitate mică și fixează produsul cu ajutorul unei pudre.

Etapa 2: Accentul pe detalii

Odată ce ai machiat tenul, vine rândul să pui accentul pe detalii. Începe cu obrajii și cu nasul, prin aplicarea unei cantități foarte mici de blush în tonuri calde. Dacă te întrebi cum se foloseste un blush, răspunsul variază în funcție de forma feței tale. Însă, pentru a-ți ușura munca, e suficient să încerci următorul truc: zâmbește în oglindă și aplică blush-ul în punctul superior al pomeților tăi, cu ajutorul unei pensule speciale. Pentru a accentua anumite părți ale feței, folosește în cantități mici un iluminator lichid și evită-le pe cele de tip pudră. Cele mai frecvente puncte pe care poți aplica iluminatorul sunt vârful nasului, bărbia, pe arcada sprâncenelor și deasupra buzei superioare. În ceea ce privește machiajul ochilor, poți alege să nu aplici nicio culoare pe pleoape sau să te orientezi către culorile nude, pentru un aspect cât mai natural. La sfârșit, aplică mascara de culoare pe gene, însă alege-i nuanța în funcție de tenul și părul tău. Pentru un păr blond și un ten deschis, o mascara de culoare maro conferă un aspect mult mai natural. Nu uita de sprâncene - umple golurile cu un creion într-o nuanță nu prea închisă și fixează-te cu un gel fixator. 

Etapa 3: Accentuarea buzelor 

Să obții un machiaj al buzelor, astfel încât să pară nemachiate este mai dificil. Însă, dacă îți dorești să pară cât mai naturale, alege un ruj cremă într-o nuanță cât mai apropiată de culoarea buzelor tale. Pentru un plus de hidratare, aplică balsam de buze. Totuși, în funcție de preferințele tale, poți aplica direct un balsam de buze incolor sau un luciu incolor, astfel încât să obții un efect natural 100%. 

După ce ai trecut prin toate cele trei etape, fixează totul cu ajutorul unui spray, pentru ca machiajul tău să reziste întreaga zi. Și ține cont că secretul unui “no make-up  make-up” este limitarea cantității. Cu cât mai puțin produs, cu atât mai natural.

Sursa foto: Freepik

related posts

Modifică setările cookies