Placa de par: de cate feluri este si cat de nociva e cu adevarat. Cum se foloseste corect in functie de model


Indreptarea parului este una din cele mai mari inventii din industria infrumusetarii. Aceasta este o metoda usoara sa iti aranjezi parul. Pentru alegerea unui astfel de produs, trebuie sa ai in vedere anumiti factori. Iata ce ne recomanda hairstylistul Victor Georgescu, de la Jovsky Studio.


"Multe firme ofera o gama variata de produse de par. Pe piata exista mai multe tipuri de placi, acestea pot fi confectionate din:  metal, ceramica sau sticla", spune Victor Georgescu, de la Jovsky Studio.

PLACA DE METAL

Este una dintre cele mai ieftine, acestea se incalzesc forte greu si in acelasi timp deterioreaza parul.

PLACA DE CERAMICA

Este cea mai populara in randul femeilor cat si a stilistilor profesionisti, acestea sunt mai putin nocive pentru par datorita stratului de ceramica din care sunt facute, acestea ofera o alunecare mai usoara pe firul de par, parul este mai matasos si cu un luciu natural. Placile de ceramica mai pot avea in un generator de ioni cat si un termostat pentru a selecta temperatura dorita in functie de tipul de par (par fin, uscat 145, par natural 180 si par gros 200-230).

PLACA DE STICLA

Este cea mai noua descoperire din acest domeniu. Ea foloseste in locul ceramicii sau a metalului, o sticla termo rezistenta. Pentru cele mai bune rezultate atunci cand folositi placa de par trebuie sa urmam cativa pasi:

·        Parul trebuie sa fie uscat 100%

·         Folosirea produselor care au in componenta ingrediente care pregatesc parul pentru acest procedeu de intins parul, produse care ofera parului protectie impotriva caldurii. Placa nu trebuie sa stea mai mult de 3 secunde, iar miscarea trebuie sa fie constanta pe firul de par.

Foto: Victor Georgescu, de la Jovsky Studio.

  • Placa de par: de cate feluri este si cat de nociva e cu adevarat. Cum se foloseste corect in functie de model

related posts

Modifică setările cookies