Placa vs ondulator. Cum trebuie sa le folosesti ca sa nu iti distrugi parul


Din dorinta de a avea bucle spectaculoase sau un par perfect drept, multe dintre noi abuzam de placa sau ondulator. Ana Lita, hair stylist Jovsky Studio, ne spune cum sa folosim aceste doua instrumente de coafat fara sa ne distrugem parul.


Placa 

"Placa este poate cel mai folosit instrument mai ales de care adolescente. E adevarat ca parul drept, neted, matasos este foarte frumos, dar sfatul si recomandarea stylistului este sa o folosim corect. Ea aduce si avantaje, dar si dezavantaje. Folosita in exces poate sa distruga firul de par, devenind tern, fara elasticitate, se despica de la varf si se rupe", spune Ana Lita, hair stylist Jovsky Studio.

Recomandat este sa se spele parul si sa se hidrateze foarte bine inainte de coafare. Se usuca 100%, se pregateste parul cu un produs cu protectie termica, se intinde cu feonul si peria si la final se indreapta cu placa. In felul acesta nu necesita sa insistam foarte mult cu placa, deci nu-l agresam. Folosim placa doar pentru netezire, dar si rezistenta.

"Putem obtine si bucle frumoase din placa, dar respectand aceasta conditie, sa fie parul pregatit inainte. Foarte important este ca atunci cand folosim placa sa nu folosim alte produse de styling in afara de cele cu protectie termica si la sfarsit serum si  fixativ", spune Ana Lita.

Ondulatorul

"Un aliat al coafurilor simple si rezistente este ondulatorul. Folosit acasa sau in salon, ne ajuta sa obtinem bucle perfecte. Ondulatorul conic este vedeta ustensilelor pentru coafarea parului, unul din avantaje fiind faptul ca nu are clapeta si se manevreaza usor. Fiind mai subtire spre varf, buclele au naturalete", spune hair stylistul.

Ana Lita, hair stylist Jovsky Studio.

  • Placa vs ondulator. Cum trebuie sa le folosesti ca sa nu iti distrugi parul

related posts

Modifică setările cookies