Porti pantofi cu toc sau platforme? Vezi la ce riscuri de expui in functie de modelul de incaltaminte pe care il alegi


Putine sunt lucrurile care le fac pe femei sa se simta speciala, unul dintre acestea fiind incaltamintea.


Nu doar ca ajuta la completarea unui look fabulos atunci cand sunt combinati cum trebuie, dar te si ajuta sa obtii atitudinea sexy atunci cand ai nevoie.

Dr. Suzanne Levine, autoarea cartii My Feet Are Killing Me, a realizat un studiu despre tipurile de incaltaminte si felul in care ne influenteaza sanatatea.

1. Stilettos - Cu toc inalt, pantofii stilettos ne fac sa parem mai inalte si subtiaza piciorul, insa purtati pentru o perioada lunga de timp pot dauna sanatatii. "Stilettos sunt ca limuzinele. Poti merge la o petrecere sau sa-i porti la o cina, insa nu sunt genul de incaltaminte pe care sa-i folosesti pentru distante lungi", a explicat Dr. Levine.2. Pumps (pantofi cu toc mediu) - Desi sunt mai practici si mai usori decat pantofii stilettos, totusi pumps nu intra in categoria de incaltaminte pe care sa o folosesti zilnic. Dr.Levine avertizeaza ca atunci cand alegem o pereche de pumps trebuie sa ne asiguram ca se potrivesc anatomiei piciorului.3. Platforme - Chiar daca piciorul pare sa fie mai in siguranta intr-o pereche de platforme decat intr-o pereche de pantofi cu toc, exista pericolul ca orice pas facut gresit sa se transforme intr-o problema majora. Pentru a fi in siguranta, Dr.Levine a explicat ca trebuie sa existe un spatiu de jumatate de centimetru intre cel mai lung deget de la picior si marginea pantofilor.4. Sandale
- Vedetele sezonului estival, sandalele pot fi mult mai periculoase decat par la prima vedere. Chiar daca simti piciorul liber, design-ul deschis le face mult mai vulnerabile la pericolele de pe strazi, taieturi, arsuri, bacterii.5. Balerini - Desi par cele mai comode tipuri de incaltaminte, balerini nu sunt neaparat cea mai buna alegere. Potrivit lui Dr.Levine, "incaltamintea ideala este cea cu cel mai mic toc pe care il poti purta", aceasta recomandand ca: "pantofii cu talpa de cauciuc, dintr-un material respirabil sunt ceea ce picioarele noastre isi doresc cu adevarat".


  • Porti pantofi cu toc sau platforme? Vezi la ce riscuri de expui in functie de modelul de incaltaminte pe care il alegi

related posts

Modifică setările cookies