Rutina de îngrijire a pielii mature: cum arată aceasta, pas cu pas


Pielea matură este caracterizată de semne ale îmbătrânirii, precum pierderea elasticității, apariția ridurilor, deshidratarea. Toate acestea pot fi încetinite sau ameliorate, cu ajutorul produselor potrivite și printr-o rutină care susține constanta reîntinerire a tenului. 


Nu poți da timpul înapoi, dar poți face cât mai puțin vizibile efectele acestuia asupra pielii tale. Iată câteva sfaturi pentru rutina de îngrijire a pielii mature și ce pași trebuie să incluzi în acest proces:

Începe mereu cu o curățare a tenului

Condițiile de mediu și tot ceea ce te înconjoară, fără să-ți dai seama, lasă o amprentă puternică asupra pielii. Poluarea îți încarcă porii, iar praful și alte impurități din aer îți afectează textura tenului, motiv pentru care curățarea în profunzime este primul pas într-o rutină sănătoasă de îngrijire a tenului matur. Alege produse special formulate pentru tipul tău de ten și folosește aparate care te ajută să îți cureți porii în detaliu. Acest pas este esențial în special la finalul zilei, deoarece este recomandat să nu te culci niciodată fără să îți cureți tenul în prealabil.

Aplică produse pentru întinerirea tenului

Tenul matur are, de cele mai multe ori, un aspect anost sau deshidratat, iar produsele pe care trebuie să le folosești se schimbă în funcție de vârstă și de semnele pe care le observi în oglindă. Alege fiole La Cabine pentru a-ți revigora tenul și a scăpa de liniile fine care se formează în timp. Ridurile sunt principala frică a femeilor care trec de vârsta de 30 de ani, moment în care procesul de regenerare începe să încetinească. 

Odată ce accepți realitatea și trecerea timpului, poți trece la folosirea produselor care susțin bariera naturală a pielii și încurajează un nivel cât mai ridicat de substanțe benefice. Acidul hialuronic este una dintre cele mai importante pentru piele, indiferent că este vorba de ten sau de întregul corp. Nu uita că și o dietă echilibrată și variată susține inclusiv aspectul general al pielii tale, chiar și producția de acid hialuronic.

Optează pentru serumuri și loțiuni hidratante

Pielea deshidratată este diferită de pielea uscată, iar odată ce înaintezi în vârstă, poți observa semne care indică deshidratarea, fără să îți poți caracteriza tenul ca fiind unul uscat. În aceste momente, devine clar că ai nevoie de o schimbare de dietă, că trebuie să consumi mai multe lichide și fructe sau să suplimentezi cantitatea de loțiuni hidratante. În special în lunile reci, deshidratarea devine o realitate și este necesar să optezi pentru produse mai grase, care ajută pielea să-și recapete elasticitatea.

Serumurile sunt la fel de importante în rutina de îngrijire a pielii mature. Dacă observi apariția hiperpigmentării, serumul cu Vitamina C acționează și oferă luminozitate pielii. De asemenea, un ten deshidratat va beneficia de pe urma serumurilor cu acid hialuronic sau niacinamidă, care oferă beneficii semnificative în îmbunătățirea aspectului tenului și texturii.

Tenul matur are mai multe cerințe în materie de produse de îngrijire, așa că urmărește mereu substanțele care te ajută să estompezi efectele trecerii timpului. Rutina de îngrijire este esențială pentru a observa efecte pe termen lung. Implică-te în acest proces și vei putea să te simți încrezătoare în fiecare zi.

Sursa foto: pexels.com

related posts

Modifică setările cookies