Sfaturi pentru alegerea genelor false în funcție de eveniment și forma ochilor


Genele false sunt îndrăgite de către toate persoanele pasionate de makeup. Reprezintă tușa finală a unui machiaj elaborat sau pot fi purtate chiar și la un „no-makeup” makeup look. Inițial, genele false au fost folosite în spectacolele de teatru sau pe platourile de televiziune. Datorită succesului acestora, au început să fie din ce în ce mai accesibile, iar astăzi pot fi achiziționate de către oricine. 


Sunt disponibile numeroase tipuri de gene false, așa că ai de unde alege. Cele mai populare gene false sunt cele cu bandă și cele de tip smocuri, ambele tipuri fiind foarte ușor de aplicat. Trebuie să știi că genele false nu se potrivesc perfect tuturor persoanelor. De aceea, este bine să le alegi în funcție de forma și particularitățile ochilor tăi, dar și în conformitate cu ocazia la care le vei purta. Îți oferim în continuare câteva sfaturi pentru alegerea genelor false.

Cum alegi genele în funcție de eveniment? 

Așa cum am menționat deja, există mai multe tipuri de gene false, potrivite pentru fiecare ocazie în parte. Poți alege gene false subtile, ideale pentru look-urile de zi, chiar și pentru mers la birou, sau poți opta numai pentru gene spectaculoase, de ocazie, ce îți vor oferi o privire seducătoare. 

Pentru look-uri de zi, sunt indicate genele false de tip smoc. Acestea se aplică pentru intensificarea privirii și pentru alungirea ochilor. Tot ce trebuie să faci este să plasezi câteva buchețele de gene de la jumătatea ochiului spre exterior, pentru a crea un ușor efect de alungire. În cazul în care nu vrei să dai greș, alege gene cu bandă, scurte și nu foarte dese. Astfel, vei da impresia unor gene naturale, pe care ai aplicat mascara. 

Pentru look-urile de seară și cele de evenimente, sunt indicate genele cu bandă. Dacă vei fi în centrul atenției, alege cu încredere gene bogate, dramatice, care să îți scoată ochii în evidență. Astfel de modele de gene pot fi purtate cu un machiaj discret, eventual doar cu o linie de tuș și o culoare naturală aplicată pe toată pleoapa. Bineînțeles, trebuie să echilibrezi tipul genelor cu restul machiajului, coafura și ținuta, pentru a avea un look impecabil. 

Gene potrivite în funcție de forma ochiului 

Genele false te pot ajuta să ai o privire seducătoare și să îți pui în evidență ochii. Cu toate acestea, este bine să le alegi în funcție de particularitățile ochilor tăi, pentru ca look-ul final să fie fără cusur. Astfel, îți recomandăm să ții cont de următoarele sfaturi: 

  • pentru pleoapele căzute, ideal ar fi să alegi gene tip smoc, pentru a adăuga volum în puncte-cheie ale ochilor, de preferat în centrul lor;
  • pentru ochii apropiați, alege gene tip bandă, cu firul mai lung în colțul din exterior, sau dă forma dorită cu ajutorul genelor tip smoc;
  • ochii migdalați pot purta orice fel de model de gene, însă noi îți recomandăm gene bogate, pentru efectul de volum;
  • ochii adânci pot căpăta forma dorită prin aplicarea unor gene tip bandă, cu fire mai lungi în centrul lor;
  • ochii rotunzi sunt complimentați de genele cu fire lungi în colțul exterior și este de preferat să eviți genele cu mult volum;
  • ochii descendenți pot deveni mai veseli cu ajutorul unor gene de tip smoc plasate în colțul extern;
  • ochilor asiatici li se potrivesc cel mai bine genele false bogate, cu fire scurte sau medii. 

Foarte important de menționat este faptul că rareori vei găsi gene false cu bandă perfecte pentru ochii tăi. De cele mai multe ori, va fi nevoie să le ajustezi, deoarece sunt fabricate astfel încât să poată fi personalizate și purtate indiferent de mărimea ochilor. Tot ce trebuie să faci este să probezi genele și să tai excesul. 

Nu uita de alegerea adezivului perfect! Dacă ești începătoare sau dacă nu vrei să porți o linie de tuș, optează pentru adeziv transparent. Acesta este ușor de aplicat și nu îți va crea neplăceri. 

Sperăm ca acest informații despre gene false să te ajute să ai o privire seducătoare! 

Sursa foto: Unsplash 

related posts

Modifică setările cookies