Ce schimbări să faci în baie pentru confort deplin


Baia este una din încăperile cărora este necesar să le acordăm o atenție deosebită, pentru ca amenajarea ei să îndemne atât la încărcarea cu energie pozitivă, cât și la odihnă. Chiar dacă nu locuim într-o casă mare, putem avea o baie funcțională și cu aspect plăcut și într-o garsonieră sau într-un apartament mic.


Optimizând eficient spațiul, baia poate deveni o oază de relaxare, unde ai toate lucrurile la îndemână și în care te simți ca într-un adevărat spa. Dacă vrei să schimbi aspectul băii tale și să îi aduci câteva îmbunătățiri, pentru a beneficia de și mai mult confort și funcționalitate, poți face câteva schimbări mici, dar de efect, care te vor ajuta să obții o baie așa cum ai visat.

Optează pentru instalații sanitare practice și eficiente

În funcție de suprafața pe care o ai la dispoziție în baie, poți schimba cada clasică cu un model cu montare pe colț, de exemplu, care te va ajuta să folosești eficient spațiul. Chiar dacă ai o baie mică, asta nu înseamnă că nu te poți răsfăța, așa că reorganizează mobilierul și obiectele sanitare, astfel încât să poți instala o cabină de duș simplă sau cu funcții suplimentare. Cabinele de duș cu hidromasaj sau simple pot fi integrate ușor și natural în orice spațiu și au numeroase avantaje: 

  • se instalează rapid și le poți fixa pe perete fără silicon; 
  • ușile au un sistem de închidere ușoară, ceea ce le face simplu de utilizat;
  • curățarea este facilă, datorită ramei plate cu șuruburi ascunse;
  • stratul anticalcar previne depunerile pe suprafața cabinei de duș. 

Există o mulțime de modele de cabine de dus simple si cu hidromasaj, așa că tot ce trebuie să faci este să măsori cu atenție spațiul și să optezi pentru varianta potrivită nevoilor tale.

Înviorează spațiul cu ajutorul culorilor

Deși o baie mică poate să pară incomodă la o primă vedere, iar lipsa de spațiu îți dă senzația că nu ai loc pentru toate lucrurile necesare, amenajarea armonioasă și alegerea paletei cromatice potrivite o pot transforma într-o încăpere echilibrată vizual și extrem de funcțională.

Nuanțele deschise sunt cele care creează senzația de spațiu generos, așa că este recomandat să alegi gresie și faianță în tonuri calde, deschise, pe care le poți înviora cu accente de culoare ale pieselor de mobilier sau textilelor. Dacă baia nu mai este pe gustul tău sau dacă abia te-ai mutat și simți nevoia unor modificări, culorile folosite sunt o parte importantă din reamenajare.

Alege corpurile de iluminat preferate

În orice încăpere, corpurile de iluminat te ajută, pe lângă aspectul funcțional, să pui în valoare lucrurile tale preferate. Lumina rece este ideală pentru a oferi iluminatul de care ai nevoie în spațiile de lucru, iar cea caldă, pentru relaxare și pentru a crea o atmosferă plăcută. Gândește-te la nevoile tale și alege plafoniere, aplice sau spoturi care oferă tipul de lumină cel mai confortabil pentru tine.

Mobilier funcțional și accesorii potrivite pentru băi mici

Alege piese de mobilier care te ajută să folosești la maximum spațiul de care dispui. De exemplu, poți opta pentru organizarea pe verticală, cu ajutorul unor corpuri de depozitare înalte, cu multe rafturi și polițe, cum sunt coloanele pentru baie, în care au loc toate produsele de igienă și curățenie și textilele pentru baie.

Orice spațiu poate fi înviorat și reamenajat cu ajutorul câtorva plante de interior. Dacă ești pasionat de îngrijirea plantelor sau vrei pur și simplu să aduci o notă interesantă în amenajarea băii tale, include în decor câteva plante de mici dimensiuni, ușor de întreținut, care sunt rezistente în medii cu umiditate ridicată. Acestea te vor ajuta nu doar să obții decorul pe care îl dorești, dar ajută la împrospătarea aerului, mai ales într-o baie mică.

Soluții de reamenajare pentru băi spațioase

Dacă ai o baie de mari dimensiuni și nu ești constrâns de spațiu pentru a gândi reamenajarea, lucrurile sunt simple, însă este la fel de important să te gândești la funcționalitate și eficiență. Poți face lucrurile mai ușoare pentru tine cu câteva schimbări de decor, alegând mobilier și obiecte sanitare care vor transforma complet spațiul.

Poți alege o bază pentru lavoar, în care să păstrezi produsele de îngrijire sau prosoapele de rezervă și depozitează cosmeticele într-un dulap suspendat, montat lângă oglindă. Gândește organizarea într-un mod cât mai natural și la îndemână, pentru ca serile și diminețile tale să fie mai ușoare.

Un spațiu mare înseamnă, de asemenea, că poți opta chiar pentru culori mai închise, cromatica fiind un aspect secundar în planificarea decorului, spre deosebire de băile mici, în care este un criteriu esențial. Cu ajutorul unor corpuri de iluminat cu lumină caldă, poți echilibra efectul vizual și vei obține un spațiu plăcut estetic. Dacă vrei să aduci o schimbare drastică băii, poți înlocui gresia și faianța cu modele din materiale durabile, fabricate prin metode inovatoare, de care te vei bucura mult timp fără a se deteriora. 

Oricare ar fi spațiul pe care îl ai la dispoziție în baie, poți obține confort deplin, organizare și funcționalitate printr-o reamenajare care să îți bucure privirea și să facă lucrurile mai simple pentru tine. Alege cu atenție piesele de mobilier, accesoriile, corpurile de iluminat și textilele, optează pentru materiale durabile și rezistente și adaugă acele corpuri de mobilier sau obiecte sanitare care te vor ajuta să te relaxezi în fiecare seară și să fii gata rapid în fiecare dimineață.

Sursa foto: Unsplash

related posts

Modifică setările cookies