Cum amenajezi un living de dimensiuni mari


Livingul este încăperea cea mai socială din casă, pe lângă bucătăria cu spațiu de dining. Când spațiul pe care îl ai la dispoziție este generos, obiectele de decor, mobilierul și materialele folosite pot fi mai dramatice și impunătoare.


Totul ține de gusturile tale, dar este important de știut că un living de dimensiuni mari îți va provoca imaginația și gusturile estetice. Iată câteva idei care vor face amenajarea acestui spațiu mai ușoară:

Folosește elemente impunătoare

Un living de dimensiuni generoase poate conține elemente voluminoase, iar acestea vor crea un decor aparte în spațiul pe care îl ai la dispoziție. De la oglinzi mari instalate pe unii dintre pereți, la candelabre sau lustre care atrag atenția imediat, toate acestea vor pune în valoare încăperea. Alege și parchet din lemn masiv pentru living pentru un aspect impresionant și elegant, dar și pentru că are o calitate foarte bună, este durabil și se poate monta ușor de către un specialist. Dacă la asta mai adaugi și faptul că este destul de simplu de întreținut și rezistă la trafic intens, ai nu doar motive estetice în favoarea parchetului din lemn masiv, ci și destul de multe avantaje practice. 

Creează zone de interes

Sufrageria de dimensiuni mari devine locul ideal pentru petrecerea timpului și poate avea zone delimitate pentru fiecare activitate. În special în această perioadă în care cei mai mulți oameni muncesc de acasă, biroul devine o parte importantă din orice locuință. O sufragerie mare îți va oferi o zonă care poate fi transformată cu ușurință în spațiu pentru biroul de acasă. În amenajare pot fi incluse și elemente care se impun estetic și practic, de asemenea. O bibliotecă de dimensiuni mari din lemn masiv poate deveni punctul central al unei sufragerii cu accente dramatice, dar și într-o locuință în care familia apreciază literatura și deține o colecție impresionantă de cărți. Dacă dimensiunile îți permit, în zona bibliotecii poate fi amenajat un colț de lectură cu toate elementele necesare, de la fotolii, la lampadare și alte surse de iluminat.

Folosește pattern-uri și nuanțe pentru contrast

Culorile folosite pentru a amenaja și decora livingul de dimensiuni mari trebuie combinate în așa fel încât să nu devină copleșitoare. Contrastul și dinamica spațiului contează însă pentru personalitatea pe care o oferi livingului. Așadar, poți folosi pattern-uri pentru accesoriile și textilele din livingul tău, dar ai încredere și în combinațiile între acestea. Texturile sunt, de asemenea, importante, în special odată ce decizi pe care dintre acestea vrei să le incluzi în amenajarea ta. 

Pereții îți oferă șansa de a fi cu adevărat creativă. Folosește mai multe nuanțe ale unei culori și creează puncte focale pentru această trecere. Localizează un punct relevant pentru trecerea la o nouă nuanță, cu ajutorul detaliilor arhitecturale sau într-un colț în care se poate produce trecerea cât mai natural. Nuanțele de gri și cele de albastru închis se regăsesc adesea în amenajările moderne, în stilurile contemporane și cele minimaliste cu personalitate.

Livingul de dimensiuni mari devine o încăpere impunătoare cu ajutorul detaliilor care pun spațiul în lumina reflectoarelor. Fii cât mai originală și mizează pe calitate, pentru un design bine gândit și care nu se demodează.

Sursa foto: pexels.com

related posts

Modifică setările cookies