Cum arată apartamentul de 50 de milioane de dolari scos la vânzare la New York


Una dintre cele mai scumpe proprietăți din lume, în care predomină simplitatea și bunul gust, se află într-o clădire inaugurată recent la New York. 520 West 28th este un building futurist care poartă semnătura arhitectei de origine irakiană Zaha Hadid.


Incredibilul penthouse este un triplex (dispus pe trei etaje) care se întinde pe 637 de metri pătrați. Apartamentul ocupă ultimele trei etaje ale celui mai recent proiect arhitectural semnat de celebra casă de arhitectură Zaha Hadid Architects - 520 West 28th din New York, o clădire care prezintă viziunea arhitectei referitoare la traiul modern. Cele 39 de locuințe care au fost prevăzute în imobil au fost create individual și niciunul nu seamănă cu altul. 

Prețul unei locuințe pleacă de la 4,97 de milioane de dolari, însă atracția este penthouse-ul de 50 de milioane de dolari, recent dezvăluit publicului larg.

Apartamentul este îmbrăcat în sticlă, iar pereții, complet translucizi, oferă o imagine completă a orașului New York, indiferent din ce colț l-ai privi. Impresionante sunt scările sculptate, de culoare albă, care conectează spațiile ce formează triplexul. 

„Ca o evoluție a scărilor spiralate fluide care se regăsesc în clădirile culturale ale lui Zaha Hadid, această casă a scării oferă multiple perspective care atrag atenția de la orizontală spre verticală – unind cele trei niveluri ale apartamentului cu limbajul design-ului fluid al fațadei clădirii”, spune Johannes Schafelner, managerul de proiect al imobilului. 

Apartamentul e format dintr-un living generos, dotat cu spațiu pentru servit masa, o bibliotecă și cinci dormitoare, toate dispuse la primele două etaje. Al treilea etaj al triplexului este ceva mai mic, dar găzduiește și o curte pe acoperiș. Acest spațiu de 237 de metri pătrați funcționează ca spațiu privat în aer liber, terasă cu băcătărie exterioară, zonă de servit masa și un lounge. 

Tot la ultimul etaj se află și dormitorul principal, care are în componență și un balcon propriu. Apartamentul mai are și propriul lift, care a fost gândit separat de cel al clădirii de 11 etaje. 

Cei care se vor muta în clădirea de locuințe din cartierul West Chelsea au acces și la piscină, cinematograf IMAX, sală de forță și parcare privată.

Cine e Zaha Hadid

Arhitecta Zaha Hadid s-a născut la Baghdad în 1950, într-o familie înstărită. Încă de mică a cochetat cu arhitectura și s-a stabilit la Londra pentru a-și urma visul. În 2004 a obținut premiul Pritzker, acordat arhitecților în viață pentru contribuția adusă arhitecturii, devenind prima femeie care e distinsă cu această onoare.

Pentru meritele ei a fost distinsă cu titlul de Doamnă comandor al Ordinului Imperiului Britanic, în anul 2012. Din nefericire pentru cei care îi apreciau munca, Zaha Hadid a murit la 31 martie 2016, în urma unui infarct. Avea doar 65 de ani. 

Photo credit: Scott Frances

  • Cum arată apartamentul de 50 de milioane de dolari scos la vânzare la New York

related posts

Modifică setările cookies