Modalități perfecte pentru a-ți aranja locuința în stilul personal


Oricine poate să fie propriul designer de interior. Nu-i greu deloc, e nevoie, în schimb, de puțin simț estetic și motivație ca să-ți transformi casa în CASA visurilor.


Bineînțeles că nu suntem nici exagerați. Știm bine că aflarea echilibrului potrivit între funcționalitate, confort și stilul propriu pare dificil de realizat. Dar nici imposibil. Poate te-ai întrebat de ce oare, indiferent cât de mulți bani ai cheltui pe mobilier, pare să lipsească întotdeauna „acel ceva” și să nu (prea) semene cu spațiile perfecte pe care le vedem în reviste și site-uri de specialitate.

Cu toate astea, avem vești bune pentru tine. Uneori, situația poate fi rezolvată cu mici trucuri care necesită doar câteva minute din timpul tău și nu implică cheltuirea unor sume exorbitante de bani. Citește următoarele sfaturi pentru a afla cum puteți face ca locuința ta să arate elegant cu un efort minim.

Accesorii și iar accesorii

Cel mai simplu mod de a crea un spațiu desprins parcă din reviste este să adaugi personalitate încăperilor folosind accesorii pentru casă sau, așa cum ne place să le numim, „bijuterii pentru casă”. Noi te sfătuim să construiești o colecție de piese de bază, cum ar fi vaze, fructiere, tablouri de mărimi diferite, cutii, cărți sau albume de artă și modă. Accesoriile de acest gen le poți schimba odată cu anotimpurile și există atât de multe posibilități încât greu va fi să nu le cumperi pe toate.

Baia e regina casei

De ce lumea nu prea pune accent pe baie? Dacă ești o fire căreia îi place să se respecte, atunci nu trata baia cu lipsă de respect. Dacă ești genul care apreciază băile fierbinți și lungi atunci investește într-o cadă de baie încăpătoare. Dacă din contră, ești ocupată și mereu pe repede înainte, poți alege din oferta de cabine de dus de pe piață. Optează totuși pentru culori deschise, înfrumusețeaz-o cu flori proaspete și parfumuri delicioase. Aceasta este clar o alegere personală, dar albul prosoapelor conferă prospețime și curățenie. Ia diverse mărimi, atât pentru corp cât și pentru față. Musafirii care îți vor trece pragul casei se vor bucura de ospitalitatea și detaliile care mereu contează.

Să ai întotdeauna cărți pe măsuța de cafea

Cărțile adaugă instantaneu stil unui spațiu și chiar incită curiozitatea musafirilor care sunt mai mereu încântați să descopere titlurile de carte pe care le citești. Asigură-te că incluzi ceea ce îți place cel mai mult, dar și câteva genuri diferite, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Poți avea doar cărți stivuite în grămezi mici sau un amestec considerabil de reviste, cărți foto și cărți de masă. Acesta este un cadru perfect pentru a aplica regula celor trei și pentru a amesteca cărțile cu elemente decorative și obiecte mici.

Mută lucrurile prin camere

Nu se întâmplă prea des să mutăm lucruri din cameră în cameră, nu-i așa? Dar dacă ai încerca abordarea aceasta? Gândește-te că acest lucru oferă o perspectivă nouă și un nou concept de rearanjare a mobilierului. De asemenea, multe piese de mobilier ar putea arăta mai bine într-un spațiu nou sau ar putea avea o funcție mai bună. Când nu ai timp sau bugetul necesar pentru a merge la cumpărături, aceasta este cea mai rapidă soluție pentru a împrospăta fiecare cameră din casă.

Flori, tot timpul flori

Când primești flori, pune-le într-o vază, undeva într-un colț al camerei, nu foarte central. Dacă îți place să-ți cumperi flori știi deja că acelea care sunt inegale, mai lungi sau mai scurte, pot face un aranjament floral superb. Aspectul casual și plasarea aleatorie dau impresia că faci asta tot timpul și pentru propria ta plăcere, fără a încerca prea mult să-i impresionezi pe ceilalți.

Ține praful departe

Dușmanul esteticului este praful. Din păcate acesta este peste tot și când crezi că ai scăpat de el, a doua zi a și poposit înapoi pe măsuța centrală din sufragerie. Noi îți sugerăm să testezi și să vezi ce suprafețe sunt mai vizibile în lumina obișnuită din casă și asigură-te că le cureți cât mai des.

În cele din urmă, nu uita să îți iei timp, adică nu te grăbi să iei decizii când vine vorba de locuința ta. Lasă lucrurile să evolueze, nu este nevoie să termini tot într-un timp record.

Sursă foto: Pexels

related posts

Modifică setările cookies