O fostă baie turcească, transformată într-o perlă arhitecturală de 1,7 milioane de euro. Cum arată casa (FOTO)


O baie publică, pe care o frecventau localnicii unui orășel din sudul Angliei în secolul al XIX-lea, a fost transformată în casă de locuit. 


Clădirea, care datează din 1871, a fost lăsată în paragină decenii la rând. La începurile sale a servit ca baie publică turcească pentru localnicii din St. Leonard, ținutul Sussex. 

Proprietarul ei, un anume domn Grosslob, a intrat în faliment în anul 1879 și a fost nevoit să-și vândă din posesiuni. Baia publică a intrat în administrarea Școlii de Fete din localitate, care a transformat-o în bazin de înot.

Fosta baie turcească a fost transformată în bazin de înot pentru școala de fete

Însă, în ultimii 30 de ani, piscina a fost acoperită cu podele din lemn, iar clădirea a fost abandonată. În 2013 a fost cumpărată de o familie din Marea Britanie cu scopul de a o transforma în casă de locuit. 

Trei ani au durat lucrările de modificare a construcției, iar azi fosta baie turcească este o perlă arhitecturală și un loc ideal pentru o familie numeroasă.

Casa a fost scoasă la vânzare pe site-urile de specialitate pentru suma de 1,75 de milioane de euro.

Vă întrebați cum ați putea locui într-o fostă baie turcească? Ei bine, impresionanta proprietate are trei dormitoare și două băi, pistă de bowling, sufragerie spațioasă, bucătărie și terasă. 

Vezi mai jos GALERIA FOTO cu impresionanta locuință!

  • O fostă baie turcească, transformată într-o perlă arhitecturală de 1,7 milioane de euro. Cum arată casa (FOTO)

related posts

Modifică setările cookies