(P) 4 criterii de care trebuie să ţii cont atunci când alegi măsuţa de cafea


Livingul este cea mai importantă cameră a oricărei case și asta pentru că este locul în care primim adesea musafirii. Dacă ne dorim ca aceștia să ne aprecieze gusturile în materie de decoraţiuni şi să se simtă bine la noi acasă, va trebui să alegem cu atenţie mobilierul şi piesele decorative pentru a crea un spaţiu cât mai primitor.


Una dintre cele mai mari provocări este amenajarea spațiului de servit cafeaua, ceaiul sau prăjiturelele delicioase. În acest caz, vom avea nevoie de o masă de cafea deosebită, practică și utilă, unde ne putem relaxa alături de prieteni.   

Să găsim modelul perfect nu va fi, cu siguranţă, floare la ureche, însă dacă știm de la început ce ne dorim de la această piesă de mobilier, lucrurile se vor simplifica. Mai mult, dacă ținem cont de criteriile de mai jos, vom putea alege măsuța de living ideală pentru  nevoile noastre. 

Criterii de care trebuie să ținem cont în alegerea măsuței de cafea

Deși este un obiect de mici dimensiuni, pe care îl folosim mai mult ca piesă de decor, masa pentru cafea trebuie să se potrivească în totalitate în ansamblul camerei pentru că altfel poate afecta armonia cromatică și pe cea a formelor.

Forma măsuţei 

Am fi tentați să credem că acest lucru ţine numai de preferinţele proprii, însă, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel. Pentru a alege o măsuţă ce se va potrivi perfect în decor, trebuie să analizăm cu atenţie restul pieselor de mobilier din living. 

Dacă avem o canapea lungă, cel mai indicat ar fi să ne orientăm către o măsuţă dreptunghiulară sau ovală, iar în cazul în care canapeaua este mai mică, vom opta pentru o măsuţă rotundă sau pătrată. În felul acesta vom reuşi să obținem un echilibru perfect.

Înălţimea mesei

În general măsuţele de cafea sunt piese de înălţimi reduse. Totuşi, dacă vrem să păstrăm spaţiul aerisit şi deschis, și alegem o măsuţă de living de dimensiuni reduse, ar fi bine ca aceasta să fie la nivelul canapelei. Dacă, în schimb, preferăm o masă de cafea de dimensiuni mai mari, vom alege un model a cărui înălțime să fie la nivelul canapelei, fie puțin sub aceasta. Important este să ofere un confort cât mai mare atât nouă, cât și musafirilor. 

În plus, oricât de frumoasă ar fi aceasta din punct de vedere estetic, ea trebuie să fie și funcțională pentru că, adesea, va fi întrebuințată și pentru alte activități, cum ar fi jocurile de familie. 

Designul măsuţei de cafea

Cel mai bun sfat pe care ni-l oferă specialiștii este să alegem măsuţe de cafea moderne, cu un design interesant şi simplu în acelaşi timp. Astfel, avem opțiuni multiple: fie mese de cafea rotunde, cu accente metalice, fie măsuțe de dimensiuni reduse, din lemn. 

Mesele de cafea de inspiraţie nordică au un design foarte interesant. Fabricate din materiale naturale, acestea sunt simple, rezistente şi uşor de întreţinut. În plus, mulţumită lipsei de artificii decorative, aceste măsuţe de cafea pot fi cu uşurinţă integrate în orice încăpere a locuinței.

Materialul din care este fabricată 

Pentru a nu distruge decorul camerei în nici un fel, trebuie să ne orientăm către o masă de cafea pentru living care să se potrivească şi cu celelalte piese din încăpere, din punct de vedere al materialului din care este realizată. 

De preferat ar fi ca materialele să fie naturale (metal, marmură, lemn sau sticlă), întrucât sunt suficient de rezistente şi uşor de întreţinut. Culoarea este, de asemenea, un factor important. Într-un living în culori pastelate, putem aduce o pată de culoare alegând o măsuţă de cafea într-o nuanță intensă sau putem opta pentru a păstra culoarea naturală a materialului. 

NoRDA îţi oferă măsuţe de cafea calitative, la preţuri avantajoase

NoRDA este cel mai mare magazin de mobilă scandinavă din nord-vestul ţării şi vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor cu măsuţe de cafea moderne, de inspiraţie nordică, cu un design absolut deosebit. 

Pe nordashop.com, cei interesați vor găsi o gamă largă și variată de măsuţe de cafea, realizate din materiale de o calitate superioară. În plus, acestea se regăsesc la preţuri accesibile, astfel încât orice iubitor al frumosului și al bunului gust să se poată bucura de toate acestea în confortul propriei locuințe.

related posts

Modifică setările cookies