(P) 5 elemente perfecte pentru grădini cu impact vizual deosebit


O grădină nu înseamnă doar ziduri și verdeață, pentru că și la nivel exterior este nevoie de o amenajare ca la carte, dacă îți dorești un aspect deosebit.


Îngrijirea grădinii are în vedere mai multe etape până la atingerea unui potențial maxim, așa că discutăm în cele ce urmează despre ceea ce poți face pentru a-ți îmbunătăți caracteristicile grădinii din punct de vedere vizual. 

Delimitează suprafețele cu ajutorul gardurilor

Delimitarea zonelor cu trafic intens de zonele în care ai plantat răsaduri sau flori sau chiar de zonele cu gazon este foarte importantă dacă vrei ca grădina ta să arate impecabil. Pe de o parte este nevoie de o delimitare interioară pentru a-ți proteja munca și investiția, iar pentru ca frumusețea grădinii tale să fie vizibilă, ai putea încerca să folosești garduri din plasa sudată. Ochiurile acestei plase îți vor oferi vizibilitate și vor putea chiar ajuta în cazul plantelor cățărătoare. Pe https://mathaus.ro/c/plasa-de-gard-sudata/12621 poți găsi dimensiuni și tipuri de plasă de gard, astfel încât să poți alege acel produs care să te ajute să obții cel mai bune efect de decorate, dar și de delimitare a spațiului. 

Folosește anvelope de mașină ca ghivece

Atunci când nu vrei să folosești în grădina ta prea multe elemente pe care efectiv să dai banii, poți găsi și soluții care vizează sustenabilitatea. În loc să arunci anvelopele vechi ai putea la fel de bine să le cureți și să le tai, să le vopsești și să le umpli cu pământ, pentru a le folosi pentru plantarea răsadurilor de flori. Vei vedea că efectul optic va fi unul deosebit, deoarece cauciucurile pot fi folosite atât în plan vertical, cât și în plan orizontal, oferind o adevărată oază de desfătare la nivel de culori și verdeață.

Folosește piatră naturală pentru decor

În zona aleilor poți folosi piatră naturală pentru borduri, care este deosebit de estetică. Asocierea de nuanțe și culori, toate naturale, pot aduce un plus la nivel de estetică a grădinii, așa că ar trebui să dai frâu liber creativității tale și să îți creezi o grădină de vis.

Instalează elemente de relaxare

Un hamac, un leagăn sau un baldachin reprezintă cea mai frumoasă soluție pentru a aduce un plus grădinii din punct de vedere vizual. Combinația de natură cu elemente textile, cu elemente din fier forjat sau ori alt tip de material va conduce pe oricine într-un adevărat spațiu de poveste de care nu se va mai putea sătura. 

Poți în acest fel să îți creezi chiar și un colț de lectură, în care să te poți desfăta în timpul verii alături de o limonadă rece, mai ales în zilele toropitoare.

Instalează un foișor de grădină

Foișoarele sunt spații asemănătoare cu terasele, diferența făcându-se adesea la nivel de dimensiuni. Foișoarele sunt locuri în care poți servi masa sau în care te poți bucura liniștit de o binemeritată cafea dimineața, când natura încă doarme. Foișoarele vor necesita lemn de calitate, dar și elemente de susținere din oțel și de asemenea va trebui să iei în calcul și faptul că de multe ori vara există și ploi torențiale, care ar putea afecta structura (mai ales la interior). Gândește-te așadar la un foișor care să îți ofere posibilitatea închiderii atunci când ploile de vară își intră în drepturi, folosind prelate cu închidere cu velcro.

Grădina ta este la fel de importantă ca și casa ta. Aleile tale sunt cele care spun povestea familiei, iar zonele verzi sunt cele care te primesc în îmbrățișarea lor, atunci când îți dorești un plus de relaxare. Fă așadar orice modificare crezi că este necesară pentru a exploata cât mai bine grădina ta și bucură-te de rezultatele obținute care adesea nici nu costă foarte mulți bani. 

Sursa foto: Unsplash

related posts

Modifică setările cookies