(P) Ce trebuie să știi dacă alegi să îți izolezi casa folosind vată minerală bazaltică


O izolație termică și fonică de bună calitate și corect executată este deosebit de importantă pentru a te bucura de un cămin confortabil. În afară de păstrarea unei locuințe călduroase pe toată durata sezonului rece, termoizolația menține casa răcoroasă în sezonul cald, te ajută să plătești mai puțin pe energie, previne mucegaiul și te protejează împotriva zgomotelor din exterior. 


Vata minerală bazaltică este un tip de izolație care întrunește toate calitățile enumerate. Mai mult, chiar dacă prețul vatei minerale bazaltice diferă de la producător la producător, acesta este de obicei accesibil pentru orice buzunar.

Ce face vata minerală bazaltică?

Vata minerală bazaltică creează o pernă de aer care păstrează constantă mai mult timp temperatura din interiorul locuinței. O casă izolată corespunzător este asemenea unei vestimentații optime pentru vremea de afară. Pe lângă asta, izolația din vată bazaltică permite pereților să respire și previne formarea mucegaiului. 

Datorită versatilității și a durabilității sale, izolația cu vată minerală bazaltică este o alegere de top în rândul proprietarilor și a constructorilor. Materialul este în totalitate permeabil la vapori și incombustibil, astfel că riscurile sunt mai mici în timpul montajului, dar și pe durata vieții operaționale. Proprietatea sa de a fi hidrofobizată în masă înseamnă că respinge apa.

Cum se evaluează izolația?

Izolația se evaluează în funcție de rezistența materialului la mișcarea aerului cald. Indicele folosit este R, iar cu cât valoarea sa este mai mare, cu atât izolația este mai bună. Verifică lista locală a codurilor de construcție pentru a afla care sunt valorile R recomandate pentru zona clădirii pe care vrei s-o izolezi.

Montajul necorespunzător al vatei minerale bazaltice poate reduce valoarea R, așadar este bine să urmezi îndeaproape instrucțiunile producătorului ori să iei legătura cu o echipă de profesioniști pentru a executa instalarea.

Unde se aplică vata minerală bazaltică?

Atunci când vrei să izolezi locuința, poți începe cu pereții și acoperișul. Aceștia pot fi căptușiți cu vată într-un mod rapid, eficient și foarte rentabil. Nu trebuie să demolezi, ci doar să adaugi material. Odată ce te-ai ocupat de pereți si mansardă, poți trece la pardoseală, precum și la zona din jurul ușilor și ferestrelor.

Lucrează întotdeauna respectând normele de siguranță și poartă neapărat echipament de protecție adecvat zonei respective: ochelari, mănuși, cască (dacă montezi vată la înălțime), încălțăminte specială și salopetă.

related posts

Modifică setările cookies