(P) Fă cunoștință cu inovația termică a momentului - șemineul racordat la calorifere!


Un termosemineu pe lemne sau pe peleți este ideal pentru situațiile în care îți dorești să te bucuri de magia și ambianța incomparabile ale unui șemineu tradițional, în combinație cu puterea și eficiența sporită a unei centrale clasice pe gaz. 


Cu ajutorul acestuia vei reuși să încălzești apa din calorifere la un nivel asemănător cu randamentul unei centrale termice, datorită inovațiilor și tehnologiei speciale de funcționare, recomandate de specialiștii sibieni de la PEFOC, una dintre cele mai vechi și renumite companii din România, specializate în comercializarea și montajul profesional al tuturor soluțiilor alternative de încălzire premium de pe piața de specialitate. 

Un termoșemineu racordat la calorifere, reprezintă inovația momentului, fiind ușor de utilizat și extrem de eficient, mai ales că reușește să se bucure și de un design în pas cu ultimele tendințe în materie de amenajare. Pentru că, spre deosebire de modelele de seminee pe lemne tradiționale, aceste modele speciale funcționează și pe bază de peleți, termoșemineul mai este cunoscut și sub denumirea de șemineu pe peleți - o soluție simplă și eficientă pentru generarea căldurii la prețuri extrem de mici în comparație cu alte dispozitive termice care folosesc combustibili solizi. 

Aceștia sunt produși prin comprimarea rumegușului rezultat în urma proceselor de exploatare a lemnului. Datorită structurii și formei lor compacte, consumul este foarte ușor de controlat, aspect care va elimina excesul de resurse, prin evitarea supra-alimentării cu combustibil, mai mult decât este cazul. În plus, peleții reprezintă cel mai non-poluant combustibil în materie de biocombustibili, tehnologia arderii acestora putând fi controlată electronic, astfel încât, procesul de combustie să fie în permanență sub control.

Iar dacă te întrebi cum funcționează un șemineu pe peleți, află că acesta deține la bază un sistem de stocare din care peleții sunt conduși spre focarul șemineului fie manual, fie comandat automat. În cazul în care șemineul este conectat la un sistem de încălzire al locuinței, apa este recirculată pentru încălzire și trimisă prin instalație.

Și ca să-ți faci o idee despre cât de mult a evoluat tehnologia și în acest domeniu, trebuie să știi că termoșemineele pe lemne sau peleți, sunt ușor de utilizat, grație dotării acestora cu telecomandă, ceea ce le face nu numai practice, dar și foarte moderne, adaptate la viața și nevoile tipice vremurilor de astăzi.

În schimb, dacă locuiești la bloc, într-un apartament cochet și vrei să te bucuri de atmosfera tipică unui șemineu tradițional în confortul propriei sufragerii, un semineu electric este varianta perfectă pentru tine, mai ales că nu necesită montajul unui coș de fum și consumă în modul fără căldură, la fel de puțin curent cât un bec cu LED. 

Tot la secțiunea șeminee decorative, sunt incluse și variantele cu bioetanol, potrivite pentru un plus de ambianță în grădină sau pe terasa unui restaurant, modele pentru exterior care îți vor conferi o notă intimă, perfectă pentru serile speciale alături de prieteni, familie sau persoana iubită.

Dacă îți dorești și mai multe detalii despre acest produs inedit sau vrei să descoperi întreaga ofertă de soluții alternative de încălzire din universul termicelor, poți intra pe pagina prietenilor noștri de la Pefoc.ro, unde vei avea la dispoziție o gamă disponibilă din stoc propriu, ce conține: sobe pe peleți, termofocare, șeminee pe lemne sau gaz, șeminee electrice, inclusiv modele ieftine de șemineu decorativ care funcționează tot pe bază de peleți, cu o estetică deosebită -  ardere curată, eficiență energetică și garanție de calitate.

related posts

Modifică setările cookies