(P) Idei de amenajare practică pentru spațiul din jurul casei


Cei care locuiesc la casă / vilă au marele avantaj de a avea un spațiu propriu în jurul clădirii, o grădină ce poate fi amenajată după bunul plac. În mediul urban, tot mai mulți români alocă lângă casă spațiu pentru petrecerea timpului liber, eventual prin amenajarea unui foișor sau a unui alt tip de zonă cu umbră unde se poate inclusiv lua masa ori unde este locul perfect pentru relaxare de weekend. 


În cele mai multe cazuri, de nelipsit este grătarul, ideal pentru momentele petrecute cu familia sau prietenii la prânz sau cină.

Amenajarea spațiului privat din imediata apropiere a casei trebuie să reflecte nevoile curente ale familiei. În mediul urban și chiar și în mediul rural, tot mai puține familii aleg să crească animale în gospodărie, rezumându-se la animale de companie și eventual găini și alte păsări. Astfel, zonele din curtea proprie s-au modificat. Se optează pentru zone acoperite cu ciment - beton sau cel puțin pietriș, spațiile de pământ fiind tot mai restrânse. 

Totuși, grădinăritul rămâne o preocupare - nu atât de mult de nevoie, ci mai ales din plăcere, pasiune pentru o astfel de muncă ce poate aduce multe satisfacții. Se pot cultiva legume și alte plante organice în propria grădină, iar dincolo de utilitate, este importantă satisfacția rezultatelor obținute efectiv prin propria muncă. 

Spațiul din jurul casei include tot mai des o zonă de parcare pentru automobile, alei și eventual o zonă delimitată pentru câini, un țarc dacă este cazul. Putem sublinia la acest capitol că menținerea animalelor legate permanent este nu doar imorală, ci mai nou chiar ilegală și în România, cea mai bună soluție fiind ori lăsarea câinilor liberi în curte, ori crearea unor zone special dedicate acestora.

Când amenajezi spațiul din jurul casei, găsești o mulțime de idei online. Nu uita să plantezi pomi fructiferi și plante decorative, inclusiv flori. Poți comanda online astfel de produse din magazine online specializate - nu doar semințe de plante, ci chiar plantele în sine, la vârste proprice pentru plantare, cu dezvoltare rapidă. 

Oricum ai decide să amenajezi zona, nu uita de elemente practice și decorative precum lampi solare (lămpi care se încarcă ziua cu energie solară, iar la lăsarea întunericului devin active și asigură iluminatul în zonă), bănci și alte zone de șezut, eventual leagăne sau obiecte de joacă pentru copii. O idee excelentă este instalarea unui hamac - va deveni o zonă de interes chiar și pentru oaspeți. O altă variantă este cumpărarea unui balansoar modern, rezistent chiar și în sezonul rece, ușor de întreținut.

Pentru a-ți amenaja propriul spațiu din jurul casei, nu ai nevoie neapărat de consultanță de specialitate, mai ales dacă banii reprezintă o problemă. Cu un buget rezonabil, inspirându-te și din fotografii văzute pe internet, cu multă muncă alocată, poți să creezi un spațiu extrem de frumos. În propria grădină, te poți simți ca într-o vacanță exclusivistă! Nu uita să insiști pe elemente practice pentru cele mai sus menționate, de la lămpi solare la spații de petrecut timpul liber, de joacă pentru copii, de relaxare sau de preparat mâncare și luat masa în aer liber.

related posts

Modifică setările cookies