(P) Păreri PEFOC - cum se alege șemineul potrivit pentru locuința ta?


Cu o experiență de peste 20 de ani în industria comercializării și montajului profesional de seminee și al unui univers complet de soluții de încălzire alternativă, specialiștii de la PEFOC ne-au recunoscut că, cea mai des întâlnită întrebare primită de la clienți este: “Care este cel mai potrivit șemineu pentru tipul locuinței mele?” 


Meșterii sibieni au recunoscut că nu există un răspuns perfect! Acesta diferă de la caz la caz, în funcție de nevoile, dorințele și stilul fiecăruia în parte. Cel mai bun șemineu sau cea mai bună sobă, poate însemna produsul cu cele mai ridicate performanțe, aflat în topul șemineelor, dar, în același timp, poate reprezenta cea mai bună alegere conform raportului calitate-pret sau a spațiului de care dispui.

Pe baza acestor întrebări și a experienței acumulate în domeniul termicelor neconvenționale din România, prietenii noștri de la PEFOC au fost amabili să ne răspundă la întrebarea cum poți să alegi cel mai bun raport calitate-preț la un șemineu pe lemne, prezentând avantajele și dezavantajele fiecărui sistem (detalii pe care nu le găsești pe orice forum), pentru a-ți ușura decizia și a restrânge multitudinea de posibilități, atunci când vine vorba despre alegerea renumitului semineu harghita, spre exemplu.

Trăim vremuri în care poate părea mult mai dificil să găsești cel mai bun șemineu pe lemne. Asta deoarece, atât nevoile, dorințele, preferințele oamenilor, cât și oferta de pe piață, s-au diversificat extrem de mult. În aceste condiții s-ar putea să îți fie destul de greu să alegi între un model sau altul, mai ales că există riscul ca în cazul unei alegeri impulsive, să te trezești cu un produs total nepotrivit pentru nevoile tale reale. 

În acest articol vom trata subiectul privitor la tipul șemineului, dar nu înainte să aflii că, pentru a face cea mai bună alegere, este nevoie să te documentezi foarte bine înainte de achiziție. Așadar, există două tipuri mari și late de șeminee: cele personalizate - care sunt executate după un proiect de construcție conform dorințelor clientului și cele de serie - care vin preasamblate.

Șemineul personalizat – este tipul de șemineu care presupune costuri mai mari de manoperă. De asemenea, pentru o lucrare foarte bună și durabilă, trebuie să găsești un meseriaș dedicat domeniului termic, care să facă o treabă impecabilă, adică un meseriaș care doar asta face, nu e și zugrav sau instalator. Acesta trebuie să fie o persoană responsabilă, cu experiență dovedită în montajul și construcția semineelor, oferind garanția lucrului bine făcut!

Șemineul de serie – reprezintă o inovație pe piața de termice din România. Acest tip de șemineu îți oferă posibilitatea de a cumpăra un produs complet sau “la gata” cum spune românul. Aici vorbim despre acele sobe tip șemineu sau despre șemineele modulare prefabricate, care trebuie doar amplasate pe poziție, fără alte finisaje sau lucrări de construcție. Acest tip de șemineu, generează costuri mult mai mici, deoarece exclude manopera unui meseriaș profesionist, putând fi asamblat de către oricine cu puțină îndemânare și răbdare. Însă, dacă optezi pentru un astfel de dispozitiv, trebuie să găsești ceva care să se potrivească cu designul locuinței, acesta neputând fi personalizat.

Pefoc.ro este o firmă specializată în comercializarea și montajul soluțiilor de încălzire alternativă, punându-vă la dispoziție produse și materiale profesionale pentru construcția șemineelor de toate tipurile și servicii dedicate universului termicelor care, îmbinate cu experiența vastă din domeniu, duc la o lucrare rezistentă, aspectuoasă și de calitate superioară. Echipa din Sibiu îți pune la dispoziție și un model inedit de gratar curte din ceramică, prevăzut cu capac (kamado) și accesoriile aferente, menit să transforme gătitul în aer liber, într-o sărbătoare a bunei dispoziții și a gusturilor memorabile.

related posts

Modifică setările cookies