Secretele pisicilor, dezvăluite. De ce le plac atât de mult cutiile și ce înseamnă când te privesc fix


Pisicile sunt niște creaturi fascinante, inteligente, dar imposibil de înțeles. 


Pe cât sunt de iubitoare și simpatice, pe atât pot avea un comportament frustrant pentru stăpânii lor. Dacă uneori nu știi ce dorește pisica ta de la tine sau nu înțelegi ce vrea să transmită, iată câteva explicații ale comportamentului pisicii.

PISICA TE PRIVEȘTE FIX ȘI CLIPEȘTE ÎNCET

Chiar dacă pare că pisicile vor doar să primească afecțiune, sunt momente în care și ele oferă. Atunci când pisica ta te privește în ochi și clipește lent, îți transmite că te iubește și are încredere în tine. Când vezi că pisica ta face acest lucru, îî poți răspunde în același mod, pentru a-i transmite că și tu ții la ea.

LIMBAJUL COZII

Felul în care pisica își mișcă coada spune multe despre starea ei de spirit în momentul respectiv. De exemplu, dacă pisica își tine coada perfect dreaptă, în poziție verticală sau capătă forma unui semn de întrebare înseamnă că e fericită, încrezătoare și cu chef de joacă. În schimb, atunci când coada este lipită de pământ, în poziție orizontală înseamnă că pisica este nervoasă, agitată, pregătită de atac. Coada înfășurată în jurul corpului arată teamă, submsiune, iar mișcarea amplă a cozii  într-o parte și în cealaltă înseamnă că pisica este speriată, defensivă.

PISICA ZGÂRIE PESTE TOT

Acest obicei ține nu doar de ascuțitul ghearelor, ci și de marcarea teritoriului. Chiar și pisicile de casă sunt animale foarte teritoriale. Ele au glande cale elimină mirosul propriu, un fel de ”semnătură”, iar când zgârie o suprafață își impregnează mirosul în ea. Locurile lor favorite sunt canapelele, paturile, în general obiectele care sunt atinse cel mai des de oameni. Dacă acest obicei este deranjant, amplasează jucării speciale pentru ascuțitul gheruțelor în locurile ei favorite, după care mută-le treptat în zonele pe care le consideri tu potrivite, iar pisica se va duce acolo.

DE CE LE PLAC PISICILOR CUTIILE?

Un studiu desfăşurat la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii Utrecht din Olanda arată că pisicile consider cutiile un fel de „happy place”, un loc în care se simt în siguranță și protejate. Este bine să ai în casă cel puțin o cutie pentru pisică, întrucât acela este locul perfect atunci când se simte stresată sau îi este teamă. 

Articol de Bianca Truță

related posts

Modifică setările cookies