EXCLUSIV Cel mai sincer interviu cu Ilinca Vandici. Ce spune despre soțul ei 


De când a devenit mamă, Ilinca Vandici experimentează din plin. Trăiește cea mai frumoasă perioadă a vieții sale și are numai cuvinte de laudă la adresa soțului său. 


Vedeta a mărturisit exclusiv pentru Perfecte.ro cât de tare își iubește soțul, ce fel de mamă este și dacă se vede sau nu cu doi copii.

Ilinca, cum e viața de mămică?

E superbă, e cea mai frumoasă perioadă a vieții mele, mi se pare cea mai ofertantă și cea mai complexă. Am senzația că pe umerii mei cumva e viața unui omuleț care mă privește cu ochi mari, mă ia de mânuță și mă duce să îl ajut, simt cât de mult contează implicarea mea în creșterea lui Zian și asta mă apasă, dar în sensul bun.

Prind aripi și încep să mă documentez și să petrec din ce în ce mai mult timp cu el să pot să îi ofer tot ce are nevoie. Viața noastră e ca un parc de distracții, descoperim la fiecare colțisor câte o nouă provocare, câte o nebunie pe care vreau să o facem împreună și de care să ne bucurăm.

Mi se pare că așa ar trebui trăită viață lângă copiii noștri. El nu trebuie să vadă decât zâmbete, energie pozitivă și armonie în jurul lui, ceea ce se și întâmplă pentru că îi oferim asta din plin. Și cu ajutorul meu, cu ajutorul lui Andrei, cu ajutorul bunicilor, va ajunge un om model.

Cu cine seamănă cel mai mult? Cu tine sau cu tatăl său? Ce a moștenit de la tine?

Sincer, seamănă cu socrul meu foarte mult, apoi cu Andrei și, în ultimă instanță, foarte puțin cu mine, dar nu mă deranjează treaba asta. Dimpotrivă, îmi place foarte mult pentru că l-am ales pe Andrei, el este omul pe care eu îl iubesc foarte tare și Zian este copia lui în miniatură, lucru care mă încântă și mi-e drag de nu mai pot. 

Nu i-am descoperit personalitatea în întregime, regăsesc în el anumite părți din mine, din cea care sunt acum, nu din cea care am fost. Deja eu îl simt, îl înțeleg și îl regăsesc în multe gesturi pe care le are și le face. Dar cred că pe parcurs și noi putem să îi influențăm atitudinea, dar nu îmi doresc neapărat asta, pentru că ce va vedea la noi, cu siguranță va face și el până în momentul în care va putea să discearnă ce e bine pentru el, ce i se potrivește și ce e cazul să copieze de la oamenii din jurul lui.

Este Zian așa cum ți l-ai imaginat?

Chiar mai bine ! Eu mi l-am imaginat ușor mai rotunjor, mai grăsuț, dar e foarte lung, a avut 4 kg la naștere, foarte mare și în continuare el crește, se lungește, capătă centimetri, nu kilograme. Seamănă cu socrul meu care este foarte înalt, tatăl meu a fost înalt, însă este așa cum mi l-am imaginat, și mai mult decât atât. Are o personalitate foarte puternică deja, știe ce vrea, nu prea acceptă ajutor, îi place lui să rezolve, să descopere, să se implice în jocuri, se enervează când vede că nu reușește să facă ceva.

Este extrem de independent, nu e genul de copil agățat de fusta mea sau a nimănui. Își găsește singur modalități și lucruri cu care să se joace, nu așteaptă foarte multă atenție, nu e foarte ahtiat după treaba asta.  El știe foarte bine ce îi place să facă, dacă nu poate singur, te ia de mânuță să îi arăți, dar atât, nu vrea implicare mai multă.
 

Ce îți dorești pentru micuț?
Nu proiectez absolut nimic, îmi doresc doar să fie sănătos. Sunt convinsă că tot ce îi oferim noi din exterior se va sedimenta și îi va folosi că bază în tot ceea ce va face el în viața asta, tocmai de aceea încerc să îi ofer doar bine, doar pozitiv, doar luminos. Mi-ar plăcea să devină ce vrea el, nu vreau să mă implic deloc în treaba asta. Vreau să își ia singur deciziile, să îi ofer șansa să greșească că să poată să învețe din greșeli, nu să îl cocoloșesc.

Nu o să fie un băiat răsfățat care în momentul în care o să iasă în lume nu o să știe de capul lui, ba dimpotrivă, vreau să devină extrem de puternic, vreau să știe ce are de făcut, vreau să își găsească singur lucrurile care îi plac și care îl fac fericit, pentru că ce mă face pe mine fericită și îmi place, poate nu îl face pe el fericit, și nu am de ce să îi impun viața mea.

Nu știu ce nu l-aș lăsa să facă, vreau să facă tot ce consideră el că e cazul. Cu siguranță voi fi acolo și îi voi spune: dacă faci asta, din experiența mea pot să îți spun că vei ajunge în punctul X, dacă faci asta, vei ajunge în punctul Y. Nu cred că e bine X pentru tine, cred că e bine Y, dar tu ești cel care alege ce să facă. Cam așa vreau să crească.

Vreau să îl las pe el singur și la școală să își aleagă materiile cu care rezonează, în care se regăsește, nu o să am pretenții să ia numai 10, am nevoie să se dezvolte și să se axeze pe o anumită latură cu care rezonează foarte mult. 

Nu vreau să fie olimpic la toate materiile și când ajunge la 20 de ani să nu știe ce înseamnă viață și să știe ce înseamnă doar bibliotecă. Vreau să îl las să guste din cam tot ce înseamnă viața asta și sunt convisă că făcând lucrurile așa o să îl ajut să devină puternic, un adult complet.

Pe când un frățior sau o surioară? Îți mai dorești și alți copii?

Dacă Dumnezeu ne mai binecuvântează cu un copil e bine venit, chiar pot să spun că mi l-aș dori, însă nu în viitorul foarte apropiat, dar acolo cred că ar trebui să ne oprim. Fiecare copil înseamnă o responsabilitate foarte mare și o implicare enormă din partea noastră ca părinți.

Nu suntem genul de părinți care să lăsăm creșterea copilului în seama altora și noi să ne vedem de viața noastră, ba, dimpotrivă, și eu, și Andrei suntem foarte implicați în tot ce înseamnă creșterea și dezvoltarea lui Zian și asta te consumă, necesită foarte multă energie. Nu am de gând să fac copii mulți cărora să nu fiu capabilă să le acord atenția necesară. Pentru că ei trebuie să se dezvolte atât fizic cât și emoțional, iar lucrurile astea necesită timp și implicare.  

Ai o siluetă perfectă care nu pare să fi suferit modificări după naștere! Îți este greu să te menții așa în formă? Cum reușești, care este practic secretul tău?

Nu e foarte greu și nu e nici un secret, spun asta de vreo 7 ani de zile deja. Am un regim de viață foarte sănătos și pe perioada sarcinii am avut un regim de viață extrem de sănătos. Am făcut mișcare până în luna a 8-a, am fost pe platourile de filmare tot până atunci.

M-a și ajutat Dumnezeu și am avut o sarcină ușoară, nu am avut nici pofte, nici grețuri. M-am comportat ca un om normal, aveam doar ceva greutate în plus, și am fost foarte conștientă de lucrurile care mi se întâmplă. Nu m-am îngrășat foarte mult, am luat 9-10 kg până la final. Am rămas doar cu câteva kg în plus pe care foarte repede le-am dat jos cu ajutorul regimului alimentar și a orelor de mișcare pe care le fac de câțiva ani de zile. 

Cumva asta înseamnă viața mea, pentru mine nu e o dietă. Acesta este stilul meu de viață, așa am considerat că e bine pentru mine de acum 5-6 ani de zile și am continuat să îl mențin. Putem spune că secretul este moștenirea genetică, însă în egală măsură dacă ies în momentul de față din stilul ăsta, să mă abat o perioadă de mers la sală sau să mănânc prost, cu siguranță se va vedea.

Și moștenirea asta genetică merge până într-un punct. Și atunci dacă nu respect stilul ăsta de viață pe care mi l-am impus probabil că o să ajung să am probleme cu greutatea. Însă îmi place, nu consider a fi un efort și atunci nu am de ce să nu am o siluetă de invidiat și peste mulți ani.

Care e cea mai frumoasă declarație de dragoste pe care ai primit-o din partea tăticului lui Zian?

Eu sunt mai reținută așa cu ce înseamnă lucrurile extrem de intime, nu mi-a plăcut niciodată să pun pe tavă ce mi se întâmplă în viața privată, pe astea să le țin pentru mine, cu ele să îmi bucur sufletul.

Au fost foarte multe cuvinte frumoase, foarte mult declarații, dar încrederea pe care mi-o dă Andrei în fiecare zi și pe care mi-a dat-o de la început, că eu sunt femeia visurilor lui, că sunt iubirea vieții lui, mama copiilor lui, eu sunt omul cu care vrea să își petreacă toată viață, e suficient că le simt, că le arată și că le trăim împreună în fiecare zi. Toată susținerea pe care el mi-o oferă. Eu nu mai sunt omul care se hrănește din cuvinte. Știu cine sunt și ce vreau de la viața mea, mă hrănesc din fapte și nu e nevoie să îmi spună absolut nimic, prin tot ce face în fiecare zi îmi arată că mă iubește.

Ce te-a atras cel mai tare la soțul tău?

Tocmai hotărârea asta de care îți vorbeam și mai devreme. Determinarea! Este un om care a știut din prima clipă în care m-a văzut ce vrea și culmea e că nu au fost doar vorbe, faptele au venit una peste alta astfel încât nici n-a mai fost nevoie să spună lucruri și ulterior să aștept un an, doi, trei, șapte să se întâmple. M-au atras puterea lui, hotărârea lui, determinarea lui și faptul că este un băiat ce provine dintr-o familie extraordinară ce își dorea la rându-i o familie cât se poate de normală și autentică. Este omul care mi-a oferit liniște și stabilitate încă din primele zile. Bineînțeles, m-a atras și aspectul fizic, pentru că e un dulce, e un frumușel, e un drăgălaș, mi-a plăcut treaba asta evident, de ce să fim ipocriți, trebuie să existe chimie.

Cum definești relația voastră?

Sănătoasă, e o relație sănătoasă, liniștită, de suport, de înțelegere, de respect, de iubire, de armonie, e o relație așa cum ar trebui ea să fie în casa fiecăruia. 

Este Andrei bărbatul perfect pentru tine?

Pentru mine, bărbatul perfect, pentru Zian e tatăl perfect, pentru mama e ginerele perfect și pentru sora mea e cumnatul perfect. Andrei e așa cum mi-am dorit. E adevărat, oameni suntem, fiecare le aveam pe ale noastre, și eu am defectele mele, și el pe ale lui, dar, trăgând linie și punând în balanță, este pentru mine, pentru sufletul meu, tot ce mi-am dorit vreodată.
 

  • EXCLUSIV Cel mai sincer interviu cu Ilinca Vandici. Ce spune despre soțul ei 

related posts

Modifică setările cookies