- Cum a aparut pagina "Eu pot, eu sunt Magician?"
- La fel cum a aparut laptopul in viata mea. Pentru ca toata lumea avea! La fiecare zbor, la fiecare deplasare, eram intrebat la controlul bagajelor daca “Aveti laptop?”. Si n-aveam. Toata lumea cerea o tava speciala pentru laptop. Si pana la Facebook, il foloseam pe post de caiet. Stiti ce bine se scrie pe el? Se ia o foaie A4 si un pix si se asaza cu atentie pe laptop. Inca il mai folosesc pentru asta.
- Ce reactii primiti?
- Foarte multe mesaje frumoase. Autentice, scrise din inima.
- 3 lucruri care va plac la Facebook:
- Ca n-are varsta, ne aduce impreuna, copii cu bunici si parinti, mame si profesori, tati si artisti. Ca te face sa zambesti (ati vazut cati oameni se uita la telefon si rad?). Ca are Inboxul plin cu mesaje frumoase, autentice, scrise din inima.
- 3 lucruri care nu va plac la Facebook:
- Ca nu ne arata viitorul. Ca nu te poti uita cu sinceritate la fetele oamenilor. Ca toti oamenii par fericiti pe Facebook. Mi-ar placea sa stiu ca rad cu gura pana la urechi si pe strada, nu doar in selfieuri. Poate fac asta.
- Cum ati reactionat la primul SHARE?
- Doamne, credeam ca n-o sa citeasca nimeni, dar sa mai si distribuie, sa dea LIKE, sa comenteze. Sa scrie atat de frumos.
Generatia Facebook versus Generatiatia Abracadabra
- Ce inseamna “Eu pot, eu sunt magician?”
- Cea mai tare auto-incurajare romaneasca. E despre a fi copil, orice varsta ai avea. Cand esti copil, totul e mai simplu si mai frumos. Mai intens. E despre a avea incredere in tine. E despre a te da jos din pat dimineata. E despre a munci, a plange, a rade, a manca ciocolata inainte de masa. E despre a trai si a fi curajos. Stai, nu sunt pleonasme?
- Toti putem, toti suntem magicieni?
- Da. Si asta in fiecare zi.
- Cat de schimbati sunt copiii de azi? Generatia Facebook vs Generatia Abracadabra.
- Au ramas aceiasi. Si ei se joaca, isi julesc genunchii, ar manca toata ziua prajituri si urasc legumele din ciorba. Aduc caini acasa de pe strada si uita sa se spele pe dinti. Intr-o lume care se schimba constant, lumea copiilor ramane la fel. Magica!
- Marian Ralea ce mai face?
- Se cearta cu Magi ca si-a facut Facebook. Sta cam mult pe net, trebuie sa avem o discutie.
- Si cand nu va certati cu Magi?
- Teatru. Scena e acasa pentru mine. Pentru actori, ar trebui sa existe un mesaj de intampinare la teatru: BINE ATI VENIT ACASA!
Marian Ralea, nominalizat la premiile Uniter. Magi, nominalizat la pagina anului de Facebook
- Sunteti nominalizat la premiile UNITER, pentru rolul Tullius din Marmura. Ce are special Tullius?
- Nominalizarea nu e doar a mea, e a intregului personal al Teatrului Bulandra, care pur si simplu vibreaza, de la decor, costume, lumini, maiestria lui Yura Kordonsky si maretia lui Victor Rebengiuc.
- Cum se inteleg Tullius si Magi? Un pesimist si un optimist? Se inteleg?
- Au aceeasi inima, deci, cumva se inteleg. Se trezesc la aceeasi ora dimineata, au aceeasi alarma. Cred ca Magi da snooze mai mult
- Convingeti-ne sa mergem sa vedem piesa.
- Nu e o piesa, e un SPECTACOL. Vreau sa conving sa mergeti la teatru mai bine. Ce se intampla pe scena nu e o piesa, e o bucatica din viata fiecaruia dintre noi.
- Care e ultima carte citita?
- Istoria teatrului universal si Povestile romanesti ale florilor de primavara. Si Povestea ursului. Si povesti pentru copii. Si Magi are teme, nu doar copiii.
- Va opresc oamenii pe strada sa faceti selfie-uri?
- Ii opresc eu pe ei! Glumesc, stau la poze si la povesti cu cel mai mare drag.
- Un mesaj de la revede…, pardon, de log-out?
- Noi putem, noi suntem magicieni!
__________
Pe Magi il gasiti aici, pe pagina de Facebook “Eu pot, eu sunt magician” https://www.facebook.com/eupoteusuntmagician/
Pe Marian Ralea il gasiti acasa la el, adica la teatru. In fiecare duminica dimineata de la 11, la spectacolul pentru copii Abracadabra, dar si la Bulandra si Teatrul Metropolis in spectacolele “Marmura”, “Domnul Ibrahim si florile din Coran”, “Mecanica Inimii” sau “Crima si pedeapsa”
Foto: Bulboaca