Michelle Obama, despre cât de greu i-a fost cândva alături de Barack: M-am simțit vulnerabilă


Fosta primă doamnă a Americii, Michelle Obama, vorbește într-un interviu acordat lui Oprah Winfrey despre latura mai puțin plăcută a mariajului ei cu Barack Obama.


Michelle Obama i-a mărturisit lui Oprah că a învățat o sumedenie de lucruri despre ea și partenerul ei de viață în cei 26 de ani petrecuți împreună. Fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii a dezvăluit că a început să simtă presiunea relației cu un bărbat puternic încă dinainte de a ajunge la Casa Albă. În interviul semnat de Oprah în numărul din decembrie al revistei Elle US, Michelle Obama spune că și-a dat seama repede că solicitările venite din partea carierei politice a soțului erau de multe ori în contradicție cu nevoile familiei sale.

Michelle Obama a scris în cartea ei autobiografică, Becoming, că de multe ori s-a simțit vulnerabilă în timpul mariajului cu Barack. Oprah a provocat-o să vorbească mai mult pe acest subiect și când avea sentimentul acesta.

FOTO: ELLE Magazine US Instagram

Mă simțeam vulnerabilă tot timpul. Și a trebuit să învăț cum să-i spun asta soțului meu, să ating acele lucruri pe care el le-a ratat ca să poată înțelege. El nu a perceput distanța în același fel. Știi, el a crescut fără mama lui, mare parte din timp, dar a știut că ea îl iubește, nu? Întotdeauana am considerat că iubirea e aproape. Iubirea e masa de seară, iubirea e consistență, e prezență. Așa că a trebuit să împărtășesc această vulnerabilitate și să învăț să iubesc diferențiat. A fost o parte importantă a devenirii mele. Să înțeleg cum să devin noi”, mărturisește Michelle.

 

Citește și: Secretul lui Michelle Obama. Cum au venit pe lume cele două fete ale fostei prime doamne


 

Fosta primă doamnă a recunoscut la un moment dat a apelat la un consilier matrimonial

„Da, mergi la un consilier pentru că ai convingerea că te va ajuta să-ți susțină cauza împotriva celuilalt. Dar, iată, ședințele mele nu au fost așa! Au fost despre mine explorându-mi sensul fericirii. Ceea ce s-a declanșat în mine a fost faptul că am nevoie de ajutor din partea lui. Dar trebuia să-mi dau seama cum să-mi construiesc viața într-un mod care să mă avantajeze”, a spus Michelle Obama.

I-a schimbat prioritățile lui Barack

Michelle a mărturisit că nimic nu a putut-o pregăti pentru viața de la Casa Albă, care a fost una strictă și dedicată aproape exclusiv poporului american. Fosta primă doamnă a mărturisit că, în ciuda acestui fapt, a reușit să-i organizeze mai bine timpul lui Barack și să-l convingă să petreacă mai mult timp cu familia. 

„Mesele de seară în familie. Acesta este unul dintre lucrurile pe care le-am adus la Casa Albă – acel cod strict: trebuie să ne prinzi din urmă, amice. Da, ești președinte, dar poți să-ți miști fundul din Biroul Oval și să te așezi la masă ca să vorbești cu copiii tăi. Deoarece copiii aduc consolare. Ei îți permit să-ți întorci privirea de la problemele zilei și să te concentrezi, spre exemplu, pe salvarea tigrilor. Aceasta a fost una dintre țintele principale ale lui Malia; a susținut constant cauza, în timpul mandatului său, pentru a se asigura că tigrii sunt salvați”, a spus Michelle Obama.

  • Michelle Obama, despre cât de greu i-a fost cândva alături de Barack: M-am simțit vulnerabilă

related posts

Modifică setările cookies