Părintele Necula vorbește despre puterea rugăciunii de a face minuni, despre valorile cardinale care unesc știința și credința, dar și despre modul în care Dumnezeu ne întărește întotdeauna în fața marilor lovituri ale vieții.

Ce putem face în secolul zgomotului pentru a ne găsi liniștea, împăcarea cu noi, dar și cu aproapele nostru și unde îl putem întâlni pe Dumnezeu în viața de zi cu zi, ne va spune chiar el.

Unde se termină știința și unde începe credința? Există o delimitare între ele, sau, dimpotrivă, decurg una din alta? Părintele Necula, profesor universitar, prezintă legătura neașteptată dintre ele.

„Nimic nu mi l-a demonstrat pe Dumnezeu mai mult ca știința!”, este afirmația care poate surprinde pe mulți, dar părintele Necula ne poartă prin procesul logic care duce la revelație.

Pasional și nonconformist, mereu în căutare de răspunsuri, părintele nu evită momentele delicate: „am fost ateu”, recunoaște cel care ne povestește și drumul pe care l-a parcurs către credință. Iar acest drum este astăzi necesar celor care își văd reperele zdruncinate de lumea modernă. Este însă un drum unde Biserica și Omul trebuie să se întâlnească la mijloc.

„Cea mai frumoasă rugăciunea este aia care simțiți că vă liniștește. (…) Cea mai scurtă rugăciune pe care eu am auzit-o era a unei fetițe: «Doamne, hai cu noi la masă». A zis-o mai bine decât noi! Rugăciunea este ca o săgeata care pleacă din inima ta să se întâlnească cu inima lui Dumnezeu, atât. Restul sunt povești”, mai spune părintele în podcast.

Foto: Youtube