Primele declarații ale bărbatului acuzat că a sechestrat-o și violat-o pe Melinda, fata de 13 ani: „Ea voia să fim împreună”


Melinda Sara Moiș, fata de 13 ani care a dispărut în urmă cu o săptămână, a fost găsită zilele trecute în locuința unui bărbat în vârstă de 34 de ani. 


Melinda a fost căutată timp de șapte zile. Luni, 13 noiembrie, poliția locală a găsit-o într-o casă, după ce a primit informații din partea unui tânăr. Fetița dispărută a fost căutată de polițiști, jandarmi și salvamontiști, inclusiv cu drone. Familia oferea recompensă de 10.000 de euro pentru persoana care oferă informații. 

Adolescenta a fost găsită de polițiștii locali într-o garsonieră din Sighetu Marmației. Bărbatul de 34 de ani este cercetat penal pentru act sexual cu un minor, considerat viol în acest caz, dată fiind diferența de vârstă dintre cei doi. 

Bărbatul a fost dus la audieri, iar în prezent se află în arest pentru 30 de zile. Mai multe detalii halucinante au ieșit la iveală după ce bărbatul, poreclit „Mănușa Albă” a fost audiat.

Se pare că adolescenta îl cunoștea pe bărbatul în locuința căruia a fost găsită. Potrivit Gândul, individul i-ar fi vândut fetei droguri și ar fi convins-o să-i trimită poze cu ea în ipostaze indecente. Apoi, bărbatul ar fi șantajat-o pe fată cu pozele. Acesta i-a spus adolescentei că imaginile compromițătoare vor ajunge la mama ei, profesoară la o școală din Sighet. 

În ziua în care a dispărut de acasă, Melinda a fost din nou amenințată de bărbat. Potrivit sursei menționate mai sus, fata ar fi mers în Parcul Grădina Morii din Sighetu cu gândul de a se sinucide. Fata a vrut să se arunce în Râul Iza, iar cel care a salvat-o ar fi chiar cel care a abuzat-o câteva ore mai târziu. 

„Şi în trecut a mai avut tentative de sinucidere! Din informaţiile noastre, şi acum a avut intenția de a se sinucidere şi această persoană a salvat-o de la înec”, a declarat Mihai Gherman, comisar șef IPJ Maramureș. 

La audieri, suspectul le-a declarat polițiștilor că nu știa că Melinda este dată dispărută. Bărbatul a recunoscut și că a întreținut relații sexuale cu fata, dar le-a spus polițiștilor că totul s-a întâmplat cu acordul Melindei. 

„Nu am violat-o, ea voia să fim împreună. (…) I-am zis să îşi continue şcoala şi să meargă mai departe”, a declarat bărbatul. 

„Nu am ştiut că e dispărută!”, a adăugat bărbatul când a fost întrebat de ce nu a anunțat poliția. 

În prezent, fata se află în grija statului și refuză să se întoarcă acasă.

Fotografii: Facebook/ Poliția Română

related posts

Modifică setările cookies