Un bărbat condamnat la închisoare pe viață a fost eliberat după 28 de ani. Judecătorul a stabilit că e nevinovat


Lamar Johnson (50 de ani) și-a petrecut cea mai mare parte a vieții după gratii, pentru o crimă pe care nu a săvârșit-o. Bărbatul din Missouri a fost condamnat la închisoare pe viață, dar eliberat după 28 de ani de detenție. Anchetatorii au stabilit că e nevinovat.


Lamar Johnson a fost încarcerat în 1995 pentru că și-ar fi ucis un prieten cu un an înainte. Toate probele de atunci conduceau la el, așa că bărbatul de 50 de ani a primit o sentință dură: închisoare pe viață.

Marți, un judecător din Missouri a întors decizia de atunci, dispunând punerea sa în libertate, pe baza noilor probe depuse la dosar.

Procurorul de circuit din St. Louis, Kim Gardner, a depus o moțiune în luna august pentru eliberarea lui Johnson, după ce o investigație efectuată de biroul acesteia a convins-o că spunea adevărul. Gardner a aplaudat decizia judecătorului.

Domnule Lamar Johnson. Mulțumesc. Ești liber”, a spus ea în fața reprezentanților presei, conform Daily Mail.

Lamar Johnson, închis pe nedrept: „Nimic nu-i poate da înapoi tot ce i-a furat statul”

Lamar Johnson a fost eliberat chiar de Ziua Îndrăgostiților. Bărbatul, care a fost condamnat la închisoare pe viață, pe nedrept, a declarat că intenționează să-și reia viața de unde a lăsat-o, alături de familie. Însă, apropiații spun că a pierdut aproape 30 de ani dintr-o eroare judiciară gravă, iar asta nu poate fi reparat.

În timp ce ziua de azi aduce bucurie, nimic nu-i poate da înapoi tot ce i-a furat statul. Nimic nu-i va da înapoi cele aproape trei decenii pe care le-a pierdut când era separat de fiicele și familia sa”, a spus unul dintre avocații săi, conform sursei citate.

Potrivit apărătorilor lui Johnson, clientul lor nu se califică pentru a primi compensații din partea statului, deoarece dosarul nu a fost instrumentat pe baza probelor de ADN.

Adevăratul criminal, un bărbat de 46 de ani, este încarcerat pe viață pentru alte infracțiuni grave pe care le-a comis la trei ani după moartea victimei din acest caz de crimă.

James H. a mărturisit că l-a împușcat pe Marcus Boyd în ceafă și că un al doilea suspect, pe nume Phil C., l-a împușcat pe Boyd în lateral. Totodată, el a mai spus că Lamar Johnson nu a fost de față când cei doi și-au atacat victima.

Fotografii: Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO:

related posts

Modifică setările cookies