Foto: LF Stores
1. Nevoia de a avea intotdeauna dreptate
Sunt foarte multe persoane care pur si simplu nu accepta ideea ca nu au dreptate. Parerea lor e cea mai importanta si ajung chiar sa piarda prieteni, sa-si strice carierele sau sa se umple de energie negativa din acest motiv. Asa ca, data viitoare cand simti ca intri intr-un conflict doar ca sa-ti aperi punctul de vedere, intreaba-te daca merita efortul. Nu, iti zicem noi.
Cele 10 porunci pentru un cuplu fericit. Ce trebuie sa faci pentru o relatie PERFECTA
2. Nevoia de control
Vrei sa controlezi tot ce se intampla in jurul tau si in viata persoanelor de langa tine. Dar de ce sa-ti irosesti atata energie pe lucruri inutile? Lasa lucrurile sa mearga de la sine, nu le mai forta! Si, mai ales, nu-i forta pe cei din jur sa joace dupa cum le canti. Te vei simti mult mai linistita, crede-ne.
3. Nevoia de a invinovati
Cand se intampla ceva rau in viata ta, simti nevoia sa dai vina pe ceva/cineva. Inceteaza. Nu mai cauta cauze, cauta in schimb solutii. E mult mai inteligent si mai practic sa faci asta. Daca invinovatesti pe cineva de un anumit lucru, nu schimbi cu nimic situatia.
4. Prejudecatile
Trebuie sa renunti la ele. Iti limitezi extraordinar de mult gandirea si ajungi, din cauza lor, sa nu mai cunosti lumea din jurul tau. Fii libera in gandire!
5. Auto-compatimirea
Te plangi incontinuu de cat de nefericita esti, ca nu-ti ajung banii, ca te doare capul, ca vrei ceva si nu ai - surpriza! Nu esti singura care are astfel de nemultumiri. Dar nu-i vezi pe toti ca isi plang de mila de fiecare data cand deschid gura. Si ce e mai rau in asta este ca iti induci singura o stare proasta, de depresie si nefericire si devii o persoana toxica in ochii celorlalti. Incearca sa fii mai pozitiva.
6. Nevoia de a impresiona
Da, orgoliul si dorinta de a ni se confirma valoarea sunt foarte importante pentru fiecare dintre noi. Dar sa te chinui sa pari altcineva doar ca sa te integrezi si ca sa starnesti invidia celor din jur? Este doar o risipa imensa de energie. In loc sa-ti doresti sa pari fericit in ochii prietenilor/colegilor, incearca chiar sa fii fericit si sa te bucuri doar tu de acea fericire. Satisfactia este mult mai mare si abia atunci vei fi admirat cu adevarat.
7. Frica de schimbare
Toti avem o oarecare retinere fata de nou, fata de schimbare. Insa de foarte multe ori, o schimbare este ca o revenire la viata, ca un restart, ca o improspatare. Incearca sa te bucuri de lucrurile noi din viata tae. Pana la urma, universul este intr-o continua schimbare. Nu ai cum sa te opui.
8. Dorinta de a eticheta
Inceteaza sa pui etichete oamenilor, lucrurilor si a evenimentelor pe care nu le intelegi. Chiar daca in ochii tai pot parea ciudate sau diferite, fii tolerante si accepta-le asa cum sunt. Pana la urma, probabil ca nici nu te afecteaza prea tare. Mintile functioneaza doar atunci cand sunt deschise :)
9. Scuzele
Cauti scuze pentru orice faci? Nu faci altceva decat sa te autocenzurezi sau sa te faci sa regreti anumite lucruri pe care le-ai facut cu buna stiinta. Intr-un final, ajungi la frustrari care, crede-ne, iti consuma extrem de multa energie pozitiva si te umplu de energie negativa.
10. Atasarea de lucruri sau persoane
In momentul in care reusesti sa te detasezi de probleme, oameni, job, lucruri (a nu se intelege ca renunti sa le mai iubesti si apreciezi), vei deveni mult mai impacata cu tine, mai toleranta si mai linistita.
PS: iubirea si atasamentul nu au nicio legatura. Nu se intersecteaza deloc. Atasamentul vine din frica, din egoism, pe cand iubirea se afla la polul opus.