5 lucruri pe care americanii nu le mai cumpara. De ce nu mai vor sa mestece guma sau sa bea suc acidulat


Desi americanii sunt cunoscuti pentru obiceiurile alimentare nesanatoase, in ultimii ani se observa cateva schimbari in comportamentul lor. Vanzarile la cerealele cu zahar, la painea alba si la sucurile acidulate au scazut in ultimii ani, ceea ce inseamna ca americanii se indreapta catre un stil de viata mai sanatos.


Iata 5 alimente pe care americanii le evita in ultima perioada:

1. Cereale

Vanzarile de cereale au scazut cu aproximativ 10 la suta in ultima perioada, asta deoarece americanii au noi preferinte la micul dejun. Cei care vor sa manance mai sanatos aleg iaurtul, iar cealalta tabara se indreapta catre fast food. Se pare ca americanii isi doresc un mic dejun bogat in proteine. Si pentru ca americanii nu mai cumpara atat de mute cereale, au scazut si vanzarile la lapte de vaca. Laptele de vaca pierde teren in fata celui de migdale sau soia.

2. Sucurile acidulate

In ultima perioada, consumatorii au preferat in locul bauturilor acidulate (in special al celor dietetice) bauturile energizante, apa cu arome de fructe sau alt gen de racoritoare. Americanii se indreapta mai nou catre bauturile organice, in locul celor cu multe E-uri.

3. Guma de mestecat

In ultimii ani, vanzarile la guma de mestecat au scazut cu 11 la suta in detrimentul celor de drajeuri mentolate sau bomboane. 

4. Cupcakes

Se stie ca americanii sunt innebuniti dupa briose, insa prefera variantele mai ieftine, nu cele fancy care se vand sub denumirea de "cupcakes". Unul dintre cei mai faimosi producatori de cupcakes din America a dat faliment.

5. Painea

Potrivit unui sondaj, 56 la suta dintre americani au spus ca au renuntat la painea alba. In America painea alba a fost detronata inca din 2006 in topul vanzarilor de catre painea de ovaz. Insa, in ultima perioada, painea fara gluten este cea mai apreciata de americani.

related posts

Modifică setările cookies